Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

1 долар заплата ще взема министърът на отбраната на САЩ, реши Конгресът

Републиканците в Камарата на представителите одобриха поправка за намаляване на годишната заплата на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин до не повече от 1 долар. Този ход идва, тъй като Конгресът остава в безизходица по отношение на бюджета, което ще доведе до спиране на работата на правителството от 1 октомври.

Конгресменът Марджъри Тейлър Грийн (републиканец от Джорджия) в сряда представи мярката, която беше гласувана и приета като част от законопроекта за бюджетните кредити за фискалната 2024 г. за Министерството на отбраната на САЩ.

„Горда съм да ви уведомя, че моята поправка: „Да уволним министъра на отбраната Лойд Остин“ току-що премина през Камарата“, написа Марджъри Грийн в социалната мрежа X след приемането на поправката в закона.

„Под неговото провалено ръководство нашата армия се унищожава и той не заслужава да служи повече. Това е първият път в 118-ия конгрес, в който правилото на Холман се използва за търсене на отговорност от служител на Байдън. Време е за още“, обясни тя.

Правилото на Холман е разпоредба, която позволява на членовете на Конгреса да намалят заплатата, да уволнят федерални служители или да намалят конкретни програми по време на процеса на отпускане на средства. Разпоредбата е приета за първи път през 1876 г., като през годините тя е отпадала и после е възстановявана от американските законодатели. По-рано тази година Камарата на представителите, ръководена от Републиканската партия, възобнови мярката за 118-ия конгрес. Заповедта не беше приета от 116-ия и 117-ия конгрес.

„Министър Остин не е изпълнил служебните си задължения“, каза Грийн пред Камарата на представителите. – „В интерес на истината, той унищожава нашата армия. По време на мандата на министър Остин набирането на военни е достигнало кризисни нива“.

Остин, който ръководеше изтеглянето от Афганистан, има годишна заплата от над 221 000 долара.

Грийн, заедно с други консерватори в Камарата, често критикува хаотичното изтегляне на САЩ от Афганистан през август 2021 г. под ръководствопто на Остин. Повече от 180 души, включително 13 военнослужещи, бяха убити от атентатори самоубийци на летището в Кабул по време на евакуацията, която отбеляза катастрофалния край на 20-годишната война срещу тероризма.

Остин е изправен пред импийчмънт

Шефът на Пентагона също е изправен пред импийчмънт за „тежки престъпления“, според републиканците, довели до и по време на изтеглянето на военните от Афганистан.

В края на миналия месец конгресменът Кори Милс (републиканец от Флорида) представи клаузи за импийчмънт, обвинявайки Остин в „неизпълнение на служебните задължения, включително и в резултат на което са изоставени американци в Афганистан“.

„Не е достатъчно Конгресът да провежда изслушвания в комисии“, заяви Милс в прессъобщение на 28 август. – „Трябва да започнем да предприемаме реални действия, за да се справим с пълния провал на тази администрация“.

Източник:Epoch Times
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.