Разследвания и новини без цензура

събота, 2 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

100 служители на Държавния департамент и USAID обвиниха Байдън, че разпространява дезинформация

Протестно писмо на служители от Държавния департамент обвинява президента Джо Байдън в „разпространение на дезинформация“ относно войната на Израел срещу Газа, според копие от документа, получен от Axios. Протестното писмо също посочва, че Израел извършва военни престъпления при атаките си срещу Газа и призовава САЩ да поискат прекратяване на огъня.

Инициативата за писмото от пет страници, който изтече в медиите, е на младши дипломат, който твърди в социалните медии, че Байдън е „съучастник в геноцид“ чрез подкрепата си за Израел. Въпреки че не предоставя конкретен пример, вътрешният документ обвинява Байдън в прокарване на дезинформация „в речта си от 10 октомври “, в която той нарече атаките на Хамас в Израел три дни по-рано „акт на чисто зло“ и изрази безусловната си подкрепа за Тел Авив. Съобщава се, че 100 служители на Държавния департамент и USAID са подписали писмото.

В документа също така се казва: „Силно препоръчваме на (правителството на САЩ) да се застъпи за освобождаването на заложници както от Хамас, така и от Израел“, визирайки „хилядите“ палестинци, държани в Израел, включително тези „без обвинения“.

„Разбираме, очакваме, оценяваме, че различните хора, работещи в този отдел, имат различни вярвания за това каква трябва да бъде политиката на Съединените щати“, коментира говорител на Държавния департамент.

Миналата седмица Politico съобщи за писмо от служители на Държавния департамент, в което се призовава САЩ „публично да критикуват нарушенията на международните норми от страна на Израел“.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.