Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

11-годишният син на депутата Явор Божанков простреля друго дете с пистолет

Районната прокуратура във Велико Търново разследва инцидента с простреляното дете в Арбанаси, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. По-рано днес по време на парти за рожден ден 11-годишно дете е простреляло със „Смит енд Уесън“ 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се разследват всички възможни версии, като се провеждат действия в условията на неотложност – изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

От прокуратурата уточниха, че въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.

Пистолетът е собственост на бизнесмена Димитър Бонзов. Той е бил оставен в джоба на якето му. 11-годишният син на Божанков е взел пистолета и е прострелял 12-годишната дъщеря на Бонзов.  Роднините са чествали рождения ден на съпругата му.

По първоначална информация простреляното дете е настанено във великотърновската болница без опасност за живота. Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков написа във Фейсбук, че децата му и майка им са присъствали на събирането. „Децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него, е вече добре – ранена в пръста на крачето“, съобщи депутатът.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.