Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 29 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

20 хил. лв. са вземали прокурори, следователи, съдии и полицаи от Пепи Еврото

Бившият шеф на следствието Петьо Петров е плащал до 20 хил. лв. на прокурори, следователи, съдии и полицаи в ресторанта „Осемте джуджета“. Бивши и настоящи членове на Висшия съдебен съвет също са били сред посетителите на ресторанта. Това твърди Любена Петрова – бившата вече съпруга на Петров, станал известен с прякора Пепи Еврото. Въпросното заведение управлявали съвместно бившите съпрузи до 2020 г.

Петър Петров беше дългогодишен следовател и дори директор на Националното следствие до напускането си през 2015 г. Той е обявен за общодържавно издирване, след като при акция на ГДБОП и прокуратурата успя да се укрие. Срещу него е повдигнато обвинение за заплаха и принуда.

Досъдебното производство е образувано за това, че от 2018 г. до 29.05.2023 г. в София различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за това са били заплашвани, както и за това, че за посочения период без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

„На някои се даваше по 2, 5, 10 хил. Имаше и по 20 хиляди лева. И следователи, и прокурори, и съдии. Имаше и полицаи, които взимаха пари. Някой има болни роднини, друг има деца и иска да израсне кариерно. Не всички са чисто корумпирани и боклуци. Имаше читави хора, които идваха със своите причини. Не всичко е било на всяка цена и не всеки е правил всичко“, твърди Любена Петрова.

По думите й, висшите магистрати са били “на заплата” и към държавата, и към Петьо Петров. Тя заяви още, че висши служители на МВР също са посещавали ресторанта, но отказа да разкрие кои, защото “за всяко нещо си има време”. Всички посетители на заведението са били записвани.

На въпрос „колко магистрати би трябвало да получат призовки за едно истинско разследване за мрежата около Петров?“, Любена отговаря: „Т.е. въпросът е колко от тях са снимани и записвани? Всичките“. „Това е единственият ресторант, в който идваш и си тръгваш с пари“, каза Любена Петрова.

В първата част на интервюто Любена Петрова заяви, че сред посетителите е бил Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор и директор на Националното следствие. Тя отрече главният прокурор Иван Гешев да е посещавал „Осемете джуджета“. Борислав Сарафов заяви, че обвиненията срещу него не са истина.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Ма във такава ли държава живее Българският народ ,държава на мафията и продажните ни политици .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.