Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

200 членове на управляващата партия на Германия призоваха Шолц да посредничи за мир в Украйна

Повече от 200 членове на управляващата Социалдемократическа партия на Германия (ГСДП) подписаха отворено писмо, изготвено от сина на бившия канцлер Вили Бранд, историкът и политик от ГСДП Петер Бранд, призовавайки канцлера Олаф Шолц да улесни преговорите за разрешаване на украинския конфликт.

Писмото, разпространено до медиите в петък, настоява за мирни преговори и е подписано от бившия еврокомисар по разширяването и бивш комисар по предприятията и промишлеността Гюнтер Ферхойген, бившия лидер на ГСДП Норберт Валтер-Борянс, бившия председател на Бундестага Волфганг Тиерсе и над 200 други членове на ГСДП.

„Опасността от ескалация на военните действия нараства с всеки изминал ден. Сянката на ядрена война тегне над Европа. Но светът не трябва да се плъзга към нова голяма война. Светът се нуждае от мир“, се казва в писмото, озаглавено „Действайте за мир“.

Текстът твърди, че повечето германци не подкрепят безкрайното разширяване на „спиралата на насилието“ и се застъпват за дипломация и мир вместо за господство на милитаризма.

„Призоваваме канцлера, заедно с Франция, да привлече подкрепата на Бразилия, Китай, Индия и Индонезия, за да посредничи за прекратяване на огъня скоро“, се казва в писмото, като се добавя, че само този ход ще даде възможност да се проправи път за мирна инициатива за обща визия за мир в Европа.

Авторите подчертават, че мирът „може да бъде постигнат само съгласно международното право и само с Русия“ и цитират бившия канцлер Бранд, който казва, че е необходимо да се „върви срещу течението, когато отново се опитва да тръгне по грешен път“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.