Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

40% от продукцията на „Лукойл Нефтохим“ в Бургас отиват към Украйна

„Изключително важен е и петролопроводът Бургас-Александруполис, който ще позволи вноса на суров петрол от целия свят към рафинерията „Лукойл Нефтохим“ в Бургас. Тя е важна за целия регион, защото е най-голямата в Югоизточна Европа. 40% от продукцията на тази рафинерия сега отиват към Украйна“. Това заяви външният министър Николай Милков на Първата конференция за сигурността на Черноморския регион под егидата на Кримската международна платформа в Букурещ.

Не можем да говорим за сигурност в Черно море, без да говорим за сигурност в Украйна и Република Молдова. „Черно море е кръстовище, кръстопът към Запада, към Кавказ, Източно Средиземноморие, Близкия изток, както и Западните Балкани. Важна транзитна точка между Европа и Азия. Регионът стана съществен в стратегическата надпревара между Русия и Запада, а войната в Украйна създаде изцяло нова среда на сигурност. Агресията не е само срещу Украйна, но и срещу сигурността и стабилността на континента”, заяви дипломат номер едно на България, предаде БТА.

„Ако бяхме попитали преди няколко години европейските граждани дали са „за“ това Европа да стане глобална, стратегическа сила, включително в сферата на отбраната, вероятно отговорът би бил „да“. В миналото на въпроса дали подкрепят огромни разходи за отбрана от държавния бюджет, вероятно европейските граждани биха отговорили с „не“. Мисля, че сега и двата въпроса биха получили положителен отговор. Нужно е ново мислене, нов подход“, коментира Николай Милков.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.