Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

40 служители на МВР са помагали на Георги Семерджиев

40 служители на МВР с действие или бездействие са помагали през последните години на Георги Семерджиев, който уби две момичета в тежка катастрофа в София на 5 юли. Това съобщи в интервю за Нова тв главният секретар на МВР Петър Тодоров. Проверката срещу Симона Радева приключва до дни и се очаква нейното дисциплинарно уволнение.

35-годишният Семерджиев се блъсна с джипа си в такси на столичния бул. „Черни връх“ с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на намиращата се наблизо метростанция. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете момичета, които по това време са се движили по тротоара – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович.

Разследването на МВР обхваща последните 10 години. В тях Семерджиев е спиран с нарушения на пътя и въпреки това е продължил да шофира, без да понесе никаква наказателна отговорност. Установени са 40 служители от Пътна и Охранителна полиция, които са си затваряли очите – умишлено или от нехайство.

„За съжаление има констатации за голяма група служители, които с действия или бездействия са установени такива данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях”, каза още Тодоров.

Източник:Нова тв
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.