Разследвания и новини без цензура

сряда, 1 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

40 служители на МВР са помагали на Георги Семерджиев

40 служители на МВР с действие или бездействие са помагали през последните години на Георги Семерджиев, който уби две момичета в тежка катастрофа в София на 5 юли. Това съобщи в интервю за Нова тв главният секретар на МВР Петър Тодоров. Проверката срещу Симона Радева приключва до дни и се очаква нейното дисциплинарно уволнение.

35-годишният Семерджиев се блъсна с джипа си в такси на столичния бул. „Черни връх“ с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на намиращата се наблизо метростанция. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете момичета, които по това време са се движили по тротоара – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович.

Разследването на МВР обхваща последните 10 години. В тях Семерджиев е спиран с нарушения на пътя и въпреки това е продължил да шофира, без да понесе никаква наказателна отговорност. Установени са 40 служители от Пътна и Охранителна полиция, които са си затваряли очите – умишлено или от нехайство.

„За съжаление има констатации за голяма група служители, които с действия или бездействия са установени такива данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях”, каза още Тодоров.

Източник:Нова тв
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.