Разследвания и новини без цензура

сряда, 24 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

$50 000 наем е плащал Хънтър на баща си Джо Байдън за къщата със секретните документи

Хънтър Байдън е плащал наем от 50 000 долара на баща си – президентa на САЩ Джо Байдън, за да живее в къщата в Делауеър, където миналия месец бяха открити класифицирани документи, давайки му неограничен достъп до тайните на Америка, докато е бил пристрастен към наркотиците, сключвал е сенчести чуждестранни бизнес сделки и е бил под федерално разследване, съобщи Ню Йор Пост, позовавайки се на документи.

52-годишният мъж посочва дома в Уилмингтън като свой адрес след развода си през 2017 г. с бившата си съпруга Катлийн Бюл – дори невярно твърди, че притежава имота в документ от юли 2018 г. като част от заявление за наем.

Хънтър посочва „месечeн наем“ от 49 910 долара – или приблизително 550 000 долара за 11-те месеца, за които е посочил, че живее там.

Проверка в сайтове за недвижими имоти показва, че най-скъпият имот в момента под наем в Уилмингтън, Делауеър, струва 6 000 долара на месец. Според списание Town & Country домът на Байдън е на стойност около 2 милиона долара.

Възможно ли е Хънтър да е имал предвид годишния, а не месечния наем, който плаща на баща си за къщата, където бяха открити класифицирани документи? И защо богатият му баща е вземал наем от сина си, когато се твърди, че Хънтър е бил разорен?

Trending Politics зададе още един въпрос: дали плащането на наем не е била всъшност форма за пренасочване на пари от Хънтър към неговия баща?

Американските журналисти припомнят, че според изтекли имейли, открити в лаптопа на Хънтър Байдън, през 2017 г. той е включен в имейл от своя бизнес партньор Джеймс Гилиар за начинание с китайската държавна енергийна компания CEFC China Energy. В имейла се посочва, че Хънтър и неговите партньори ще получат 20% от акциите в новия бизнес, като 10% ще отидат при чичото на Хънтър Джеймс Байдън, а останалите 10% ще бъдат „държани от Х за големия човек“.

Тони Бобулински, един от бившите бизнес партньори на Хънтър, твърди, че е имал среща с Джо Байдън относно начинанието с CEFC на 2 май 2017 г. и че президентът е човекът, посочен като „големия човек“ в имейла на Гилиар. Освен това самият Гилиар потвърди, че Джо Байдън е „големият човек“, споменат в съобщение, намерено на лаптопа на Хънтър Байдън.

На следващата година федералните следователи започнаха да проучват дали Хънтър и неговите бизнес партньори са нарушили законите за данъчно облагане и пране на пари по време на сделките си в Китай и други страни. Имейли и други записи, свързани със сделките, бяха открити в лаптопа, който Хънтър е оставил в сервиз в Делауеър през 2019 г. и никога не се е върнал, за да си го вземе.

„Надявам се, че всички вие можете да направите това, което направих аз, и да платите за всичко за цялото това семейство в продължение на 30 години“, пише Хънтър на дъщеря си Наоми през януари 2019 г. „Наистина е трудно. Но не се притеснявай, за разлика от татко, няма да те карам да ми дадеш половината си заплата.“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.