Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

$50 000 наем е плащал Хънтър на баща си Джо Байдън за къщата със секретните документи

Хънтър Байдън е плащал наем от 50 000 долара на баща си – президентa на САЩ Джо Байдън, за да живее в къщата в Делауеър, където миналия месец бяха открити класифицирани документи, давайки му неограничен достъп до тайните на Америка, докато е бил пристрастен към наркотиците, сключвал е сенчести чуждестранни бизнес сделки и е бил под федерално разследване, съобщи Ню Йор Пост, позовавайки се на документи.

52-годишният мъж посочва дома в Уилмингтън като свой адрес след развода си през 2017 г. с бившата си съпруга Катлийн Бюл – дори невярно твърди, че притежава имота в документ от юли 2018 г. като част от заявление за наем.

Хънтър посочва „месечeн наем“ от 49 910 долара – или приблизително 550 000 долара за 11-те месеца, за които е посочил, че живее там.

Проверка в сайтове за недвижими имоти показва, че най-скъпият имот в момента под наем в Уилмингтън, Делауеър, струва 6 000 долара на месец. Според списание Town & Country домът на Байдън е на стойност около 2 милиона долара.

Възможно ли е Хънтър да е имал предвид годишния, а не месечния наем, който плаща на баща си за къщата, където бяха открити класифицирани документи? И защо богатият му баща е вземал наем от сина си, когато се твърди, че Хънтър е бил разорен?

Trending Politics зададе още един въпрос: дали плащането на наем не е била всъшност форма за пренасочване на пари от Хънтър към неговия баща?

Американските журналисти припомнят, че според изтекли имейли, открити в лаптопа на Хънтър Байдън, през 2017 г. той е включен в имейл от своя бизнес партньор Джеймс Гилиар за начинание с китайската държавна енергийна компания CEFC China Energy. В имейла се посочва, че Хънтър и неговите партньори ще получат 20% от акциите в новия бизнес, като 10% ще отидат при чичото на Хънтър Джеймс Байдън, а останалите 10% ще бъдат „държани от Х за големия човек“.

Тони Бобулински, един от бившите бизнес партньори на Хънтър, твърди, че е имал среща с Джо Байдън относно начинанието с CEFC на 2 май 2017 г. и че президентът е човекът, посочен като „големия човек“ в имейла на Гилиар. Освен това самият Гилиар потвърди, че Джо Байдън е „големият човек“, споменат в съобщение, намерено на лаптопа на Хънтър Байдън.

На следващата година федералните следователи започнаха да проучват дали Хънтър и неговите бизнес партньори са нарушили законите за данъчно облагане и пране на пари по време на сделките си в Китай и други страни. Имейли и други записи, свързани със сделките, бяха открити в лаптопа, който Хънтър е оставил в сервиз в Делауеър през 2019 г. и никога не се е върнал, за да си го вземе.

„Надявам се, че всички вие можете да направите това, което направих аз, и да платите за всичко за цялото това семейство в продължение на 30 години“, пише Хънтър на дъщеря си Наоми през януари 2019 г. „Наистина е трудно. Но не се притеснявай, за разлика от татко, няма да те карам да ми дадеш половината си заплата.“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.