Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

50 украински командоси за загинали в Черно море, съобщи МО на Русия

Атакуващ самолет на руския флот е потопил четири лодки, превозващи украински командоси, съобщи Министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС. Киев не е коментирал все още тази информация.

„Около полунощ на 30 август самолет на Черноморския флот унищожи във водите на Черно море четири военни моторни лодки, превозващи десантни сили от украински специални части, наброяващи до 50 души“, се казва в съобщението на руското министерство на отбраната, без да се посочва по-точно местоположение.

Миналата седмица украинското военно разузнаване съобщи, че е приземило група командоси на брега на Крим, за да издигне украинското знаме в Деня на независимостта на страната. Руското министерство на отбраната не коментира съобщението на украинското военно разузнаване.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

 1. Руската армия атакува масирано пристанищната инфраструктура на Измаил – медии
  Снощи руската армия атакува инфраструктурата на пристанище Измаил с помощта на безпилотни летателни апарати (БЛА) „Геран“. Това съобщиха сутринта на 23 август украинските медии, позовавайки се на местни публикации.

  Въпреки пълната забрана на режима в Киев да разпространява информация за пристигането на руски ракети или дронове, тя все още попада в мрежата, отбелязва информационно-аналитичният портал „Военен преглед“.

  В украинския сегмент на социалните мрежи около 01.30 московско време започнаха да съобщават, че „Герани“ летят към Измаил (местните коментатори упорито ги наричат ​​ирански „Шахеди“). Малко по-късно се появи информация за десет БПЛА Geran, летящи към дунавското пристанище Рени.

  Около 02.10-02.15 московско време украинската общественост вече започна да пише за експлозиите в Измаил. В 0250 часа пристигнаха съобщения, че Исмаил е бил подложен на тежка атака от дронове. В пристанищния град първо се чуха звуци от гмуркания, а след това и експлозии. Час по-късно, около 04:00, имаше съобщения за повторни експлозии в Измаил.

  Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/08/23/rossiyskaya-armiya-massirovanno-atakovala-portovuyu-infrastrukturu-izmaila-smi

 2. Всички си задават този въпрос“ – каза експертът кога Русия ще премине в настъпление онтранастъплението на руските войски ще се проведе, когато мобилизираните, военнослужещите по договор и доброволците натрупат опит и се координират. Освен това беше необходимо да се стартира военно-промишленият комплекс, за да се осигури тази офанзива. Сега тези процеси са към своя край, тъй като опитите на руските войски да продължат напред могат да бъдат направени през есента.

  Това каза военният експерт Алексей Леонков в ефира на радио „Комсомолская правда“, предава кореспондентът на ПолитНавигатор. „Винаги се задава въпросът защо не напредваме, кога ще напредваме, кога ще се случат тези пробиви, които са известни по време на Великата отечествена война. Няма ясен или прост отговор на този въпрос. Има набор от отговори, които трябва да бъдат изразени. Първо, трябваше да подготвим войските си. Въпреки факта, че имаме договорна армия, имаше мобилизирани военнослужещи, имаше доброволци – всички те трябваше да бъдат доведени до високо общо ниво на бойна подготовка директно чрез участие в бойни сблъсъци по цялата линия на съприкосновение.

  Второ, беше необходимо да стегнем нашия военно-промишлен комплекс, за да започне да произвежда всичко необходимо за фронта в необходимото количество. На първо място, боеприпаси, оборудване и куп всякакви неща, които са необходими не само в отбраната, но и в офанзивата …

  Всичко това се взема предвид от нашето командване. Например времето на настъпление, мащабно, къде ще се проведе – всичко това остава в техните планове и планове, които никой няма да ни огласи, и колкото по-малко говорим за това, толкова по-малко очаква врагът ние да го направим. Но британското разузнаване, например, и американското разузнаване казват, че точно през есента ще се случат точно тези събития“, каза Леонков.

  Освен това експертът подчертава, че освен подготовката на войските за настъпление е необходимо да се подготвят и други сили, които да осигурят реда и законността в освободените територии. Необходимо е да се разделят функциите, така че армията да си върши работата, настъпление, освобождение и т.н. И в населените места, които освобождаваме, ще се появят гарнизони, военно-цивилни администрации. Това изисква съвсем други сили, а не армията. За това са необходими сили на Националната гвардия и на МВР, на Следствения комитет и т.н., и т.н. Мога да ви кажа, че тази работа е в ход, създават се отделни отряди, провежда се подходящо обучение с тях … Ние разбираме, че тези градове, особено милионните градове, ще трябва да възстановят реда и да поддържат реда в тях . А за това ще са необходими други сили и средства, не армейски“, уточни Леонков. https://www.politnavigator.net/vse-zadayut-ehtot-vopros-ehkspert-rasskazal-kogda-rossiya-perejjdet-v-nastuplenie.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.