Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

600 украински войници са убити при „ответен удар“ за загиналите руски военни в Макеевка

Повече от 600 украински войници са загинали при руски ракетен удар в украинския град Краматорск в Донбас, съобщи руското министерство на отбраната.

„Атаката  е „операция за отмъщение“, извършена в отговор на нападението от страна на Украйна срещу район за временно жилищно настаняване, в който бяха настанени руски военнослужещи в град Макеевка в Донецката народна република (ДНР) в новогодишната нощ“, се казва в изявление на министерството.

През последните 24 часа руските военни са успели да разкрият и потвърдят местоположението на украинските войски в Краматорск в ДНР, се казва в изявлението. Тези данни разкриват, че общежитие No 28 в града е настанило повече от 700 киевски войници, като още 600 са отседнали в общежитие No 47.

„В резултат на масирана ракетна атака срещу тези временни жилищни райони на украинските военни части бяха убити над 600 украински военнослужещи“, заяви министерството.

На 1 януари в 0:01 часа украинските сили атакуваха зона за временно настаняване в Макеевка, в която са се намирали руски войски. Шест ракети от доставена от САЩ ракетна установка HIMARS са били изстреляни по сградата. Две от тях са били прихванати от руската противовъздушна отбрана, но четири ракети са били пропуснати, причинявайки огромни щети и жертви. Броят на загиналите при удара достигна 89 души според руското министерство на отбраната. Украйна съобщи за повече от 400 загинали руски войници.

По-рано тази седмица Москва заяви, че няколко системи HIMARS, управлявани от Украйна, са били унищожени в Донбас, включително пусковата установка, използвана при удара по Макеевка.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.