Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

8 войни, половин милион загинали деца, Нобелова награда за мир, 0 санкции, 0 заповеди за арест

Докато Международният наказателен съд издаде заповед за арест срещу руския президент Путин, нито един американски президент не е бил разследван никога за  нито една от осемте войни на САЩ за последните две десетилетия. Барак Обама дори получи Нобелова награда за мир.

Потребители в социалните мрежи публикуваха въпроси и критика към Международния наказателен съд защо си е затворил очите за убийството на половин милион иракски деца – престъпление, за което бившият държавен секретар на САЩ каза, че си е струвало цената.

Друг коментар разобличава лицемерието на Международния наказателен съд заради отказа му да защити децата на Палестина. Причината за коментарите е решението на съда да иска арест на Путин заради преместването на деца от военни зони далече от фронтовата линия. Това според Украйна и Международния наказателен съд е отвличане и затова Путин трябва да бъде арестуван.

Нито Русия, нито САЩ, Украйна, Израел, Китай, Саудитска Арабия, Турция са страни по Римския статут на Mеждународния наказателен съд и не признават юрисдикцията му. Общо 45 държави отказват да признаят Междунардния наказателен съд.

САЩ дори приеха закон за защита, включително и с военна сила, навсякъде по света на американци, обвинени от Международния наказателен съд. Вносител на този закон беше именно Байдън. През 2002 г. ръководителят на сенатската комисия по външни отношения Джо Байдън инициира закон за защита на американската армия. Законът е наречен „Hague Invasion Act“ и има за цел да защити американци от съдебно преследване в Хага. Това дава имунитет на американците срещу всякакви обвинения от страна на Международния наказателен съд за военни престъпления.

САЩ дори наложиха санкции на представителите на съда, които разследваха американски военни престъпления в Афганистан.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.