Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

93 000 лв. е платил държавен фонд „Култура“ за ЛГБТ шоу в гей бар

Над 93 248.04 лв. от Национален фонд „Култура“ е получил организаторът на подкрепено от държавната институция „драг куин“ шоу тази неделя в ЛГБТ бар в София. Това показа справка на „Труд“ в годишния отчет на фонда за 2022 г.

„Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“, пише на плакатите на събитието, провело се в неделния следобед.

Ръководният орган на Национален фонд „Култура“ е Управителен съвет, чийто председател е Министърът на културата. Членове на УС са утвърдени дейци на културата, представители на творчески съюзи и по един представител на Национално сдружение на общините, на Министерството на културата и Министерството на финансите, пише на сайта на държавния фонд.

В обявата за събитието, финансирано от фонд „Култура“, е записано: „За да сбъднем и най-смелите ви фантазии и желания сме поканили не две, а три Драг Кралици! Те ще ви завържат за столовете и ще въртят топките в Дринго сферата, докато някой не направи линия-две или запълни цялото картонче. За най-непослушните ще има и специални награди. Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до скъсване и ще ни изпоти от удоволствие са сексапилната пума Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително бижу Емануела!“

Фирмата зад заведението The Steps – „Сингъл Степ“ ЕООД, е получила от фонда миналата година общо 93 248.04 лв., от които 77 046.66 лв. по програмата „за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Собственикът и управител на фирмата Иван Димов Димов е и основател и председател на Управителния съвет ЛГБТИ фондацията „Сингъл степ“, двете са на един и същи адрес – ул. „Братя Миладинови“ 12.

Още по темата: Учебник за 6 клас: За определяне на сексуалната ориентация са необходими време и опит 

Източник:Труд
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.