Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Акция на ДАНС срещу директорa на Агенция „Митници“

„Аз съм първата жертва на новото КОНПИ, но няма да се предам“, заяви пред журналисти директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова по повод акцията на ДАНС и Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ).

При акцията са извършени обиски в домовете на директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова, както и заместника й Людмил Маринов. Преди да постъпи на работа в Агенция „Митници“ в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС. Банкова също е бивш дългогодишен служител на ДАНС и по думите й е имала лоши отношения с директора на агенцията.

От дома на Петя Банкова в кв. „Сухата река“ е иззет договор за потребителски кредит на съпруга й на стойност 12 000 лева, както и бележки, които си е водила за различни обучения. Пари не са открити, съобщи адвокатът й Аделина Натина. От работното й място са иззети служебният й компютър и бележки по разработка за разбиване на контрабандни канали, според адвоката й.

Шефката на Агенция „Митници“ твърди, че като служител на ДАНС е имала „професионална неприязън с шефа на Агенцията“ и подозира, че именно той стои зад операцията днес.

„Преди няколко години Пламен Тончев реши, че ще ме изпрати в Благоевград за добро наказание. Това е основната им схема: когато някой пречи, те го командироват. Тогава казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах ДАНС“, каза Банкова.

Тя беше отведена с кола на МВР да даде показания в сградата на Комисията за противодействие на корупцията. До момента прокуратурата не е уведомена за разследването, тъй като действията на МВР са „по неотложност“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.