Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Акция в счетоводна фирма на депутат от ПП-ДБ заради разследване за пране на пари и контрабанда в Белгия

Полицията и жандармерията извършиха акция в счетоводна фирма на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев. От прокуратурата съобщиха, че изпълняват европейска заповед от Белгия по дело за организирана престъпна група, занимавала се с наркотрафик и пране на пари. За претърсванията в офиса на Настимир Ананиев има дадено разрешение от съда.

Софийската градска прокуратура изпълнява европейска заповед за разследване, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица, се казва в съобщение на прокуратурата.

Депутатът се оплака пред журналисти в парламента, че службите проверяват счетоводната му фирма. Той нарече полицейската акция „политическа бухалка“.

„Не съм притеснен. Всъщност от вас разбрах, че има хора в офиса. Чух се с мениджъра, каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали и искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде и да ги предостави“, каза народният представител.

Ананиев уточни, че фирмата обслужва български и чуждестранни юридически лица. „Имаме различни клиенти“, каза народният представител и потвърди, че е собственик на фирмата.

„Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва. За мен това е политическа бухалка, което ще се опитат сега по някакъв начин да се върти. Не виждам абсолютно нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. Когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена, ще съдействаме на органите, които искат документи“, каза депутатът.

Още новини: Проверяват дали криптобанката „Нексо“ е финансирала „Продължаваме промяната“ 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.