Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американците смятат, че най-големият проблем на САЩ е правителството им: „Галъп“

Американците смятат, че основният проблем, пред който са изправени САЩ, е правителството им, разкри проучване на „Галъп“. Над една пета (21%) от анкетираните посочват лошото лидерство като най-сериозния проблем, изпреварвайки дори инфлацията, която падна до второ място с едва 15% от гласовете.

В рядка проява на двупартийно единство 24% от републиканците и клонящите към републиканците независими, заедно с 18% от демократите и клонящите към демократите независими, се съгласиха, че правителствената некомпетентност оглавява списъка.

Инфлацията е номер две като проблем за симпатизантите и на двете партии – 18% от републиканците я посочват като основен проблем, в сравнение с 11% от демократите. Други 18% от републиканците са по-фокусирани върху имиграцията, въпрос, който падна на далечно 6-то място сред демократите.

Икономическото доверие остава на дъното, като само 2% от анкетираните определят условията като „отлични“, а 15% смятат, че са „добри“. Почти половината (45%) смятат, че условията са „лоши“, докато 38% ги оценяват като „справедливи“. По-голямата част – 72% – смятат, че нещата се влошават още повече, въпреки че оптимистичните 22% смятат, че икономическото състояние на САЩ се подобрява.

Въпреки като цяло мрачните си икономически перспективи, 64% от анкетираните заявяват, че това е „добър момент за намиране на качествена работа в САЩ“.

Рейтингите на одобрение за президента Джо Байдън и Конгреса остават постоянни съответно на 41% и 21%. Проучването е проведено през първите три седмици на този месец, по време на които американците станаха свидетели на многократния неуспех на републиканците в Камарата на представителите да изберат председател и наблюдаваха как говорителите на Байдън се борят да обяснят нарастващата купчина класифицирани документи, открити в различните му имоти.

В проучването на „Галъп“ почти четирима от всеки петима анкетирани прогнозират „икономическо затруднение“, докато девет от десет заявяват, че очакват повече „политически конфликт“. Други популярни прогнози включват увеличение на цените, спад в американската мощ и скок в нивата на престъпност.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.