Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 25 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американската армия оценена като „слаба“ за първи път в нов доклад на фондация „Херитидж“

Докладът за годишния индекс на военната сила на американската армия, изготвен от  Фондация „Херитидж“, определи американските военни като „слаби“. Докладът от 578 страници измерва способността на американската армия да спечели два „големи регионални конфликта“. Заключението е, че „като цяло военната позиция на САЩ може да бъде оценена само като „слаба“ и изложена на риск да не бъде в състояние да отговори на заплахите за националните интереси на страната.

Според „Херитидж“ ВВС са „много слаби“, ВМС са „слаби“, а армията е „маргинална“. Морската пехота и ядрените сили са оценени като „силни“.

„Корпусът на морската пехота е едновоенна сила и следователно общата му сила не е достатъчна, за да компенсира недостатъците на останалите си колеги“, се казва в доклада. И ако САЩ трябва да използват ядрени оръжия, ескалацията на ядрения конфликт изглежда означава, че справянето с такава криза ще бъде предизвикателство дори за напълно готова военна сила с настоящия й размер и оборудвана със съвременни оръжия.

„Херитидж“ казва, че заплахите, произтичащи от Китай, Русия и Северна Корея, правят „изискването за две войни или две извънредни ситуации“ необходимо.

„Индексът за 2023 г.“ заключава, че настоящите американски военни сили са изложени на значителен риск да не успеят да отговорят на изискванията на един голям регионален конфликт, като същевременно участват в различни дейности за присъствие и ангажираност“, се казва в доклада. „Силите вероятно няма да могат да направят повече и със сигурност са зле подготвени да се справят с два почти едновременни военни конфликта, ситуация, която се затруднява от като цяло слабото състояние на ключови военни съюзници.“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.