Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американската армия организира ЛГБТ партита с драг кралици пред деца във военни бази

Американската армия организира партита с драг кралици за деца във военни бази в САЩ и по света. Това стана ясно по време на изслушване на високопоставени представители на Пентагона в Американския конгрес.

Председателят на Комитета на началниците на щабове на американските въоръжени сили ген. Марк Мили каза по време на изслушване на комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, че не е съгласен събития с драг кралици да се случват в присъствието на деца, и посочи, че не трябва да се случват във военни бази.

По време на изслушването конгресменът Мат Гетц попита както министъра на отбраната Лойд Остин, така и ген. Мили дали Пентагонът финансира или по някакъв начин подкрепя тези представления на драг кралица пред деца.

Министърът на отбраната Остин многократно настояваше, че такива събития не са нещо, което Министерството на отбраната подкрепя или финансира, но според Гетц това не съответства на доказателствата, с които разполага.

Гетц представи на Мили и Остин няколко примера за събития, свързани с драг кралици, за деца, провеждани в различни американски военни бази по света.

Един пример, цитиран от конгресмена от Републиканската партия, е от Обединената база Лангли-Юстис, която е  била домакин на драг шоу по време на детския „Летен фестивал на разнообразието, справедливостта и приобщаването“, съобщи American Military News .

Друг пример, цитиран от Гетц по време на изслушването на въоръжените сили в Конгреса, е от военновъздушната база Рамщайн в Германия. Базата обаче в крайна сметка е отменила събитието си преди изобщо да се е случило след реакцията на американския сенатор Марко Рубио и други републиканци.

Докато министърът на отбраната може и да не е бил убеден от доказателствата на Гетц, Мили изглежда е бил повлиян от тях.

След като времето на Гетц да задава въпроси изтече по време на изслушването, ген. Мили поиска копия от представените от Гетц доказателства.

„Мога ли просто… мога ли да получа копия от тези [новини]?“ — попита Мили. – „Защото бих искал сам да ги разгледам, всъщност, защото за първи път чувам за такива неща. Не чета тези новини и истории, не знам за какво говорите. Бих искал да ги разгледам, защото не съм съгласен с тези [събития]. Мисля, че тези [шоута с драг кралици пред деца] не трябва да се случват.“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.