Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американската ЧВК „Моцарт груп“, тренирала украински военни, направи шокиращи разкрития

Основателят на американската частна военна компания „Моцарт груп“ Андрю Милбърн, който е и бивш морски пехотинец от силите за специални операции на САЩ, направи шокиращи разкрития след завръщането си от Украйна.

„Украйна е корумпирано, прецакано общество, управлявано от „прецакани хора“. Украински войници „убиват войннопленници, които са се предали“, извършват „зверства“, заяви Милбърн в интервю за американския подкаст The Team House.

Андрю Милбърн е основател на „Моцарт груп“, която тренира украински военни. Той се оттегли от морската пехота през 2019 г. като заместник-командир на Централното командване за специални операции, щабът, отговорен за всички специални операции на САЩ в Близкия изток.

Американската ЧВК "Моцарт груп", тренирала украински военни, с шокиращи разкрития
Андрю Милбърн

Като офицер от пехотата и специалните операции, той е имал оперативно командване във всеки ранг, включително ръководене на полка на морската пехота и многонационална оперативна група за специални операции срещу ИДИЛ в Ирак, пише в биографията му, публикувана на страницата на ЧВК „Моцарт груп“.

Военната компания на Андрю Милбърн  е сред най-големите ЧВК в Украйна. В статия, посветена на Милбърн и неговата подкрепа за Украйна, вестник „Ню Йорк Таймс“ го описва като „воден от същия проукраински дух, който развя жълто-сините знамена в западния свят“. След завръщането си от Украйна обаче бившият морски пехотинец направи шикиращи разкрития за военни престъпления, на които е станал свидетел.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.