Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 1 юни, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американската ЧВК „Моцарт груп“, тренирала украински военни, направи шокиращи разкрития

Основателят на американската частна военна компания „Моцарт груп“ Андрю Милбърн, който е и бивш морски пехотинец от силите за специални операции на САЩ, направи шокиращи разкрития след завръщането си от Украйна.

„Украйна е корумпирано, прецакано общество, управлявано от „прецакани хора“. Украински войници „убиват войннопленници, които са се предали“, извършват „зверства“, заяви Милбърн в интервю за американския подкаст The Team House.

Андрю Милбърн е основател на „Моцарт груп“, която тренира украински военни. Той се оттегли от морската пехота през 2019 г. като заместник-командир на Централното командване за специални операции, щабът, отговорен за всички специални операции на САЩ в Близкия изток.

Американската ЧВК Моцарт груп тренирала украински военни с шокиращи разкрития
Андрю Милбърн

Като офицер от пехотата и специалните операции, той е имал оперативно командване във всеки ранг, включително ръководене на полка на морската пехота и многонационална оперативна група за специални операции срещу ИДИЛ в Ирак, пише в биографията му, публикувана на страницата на ЧВК „Моцарт груп“.

Военната компания на Андрю Милбърн  е сред най-големите ЧВК в Украйна. В статия, посветена на Милбърн и неговата подкрепа за Украйна, вестник „Ню Йорк Таймс“ го описва като „воден от същия проукраински дух, който развя жълто-сините знамена в западния свят“. След завръщането си от Украйна обаче бившият морски пехотинец направи шикиращи разкрития за военни престъпления, на които е станал свидетел.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.