Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американски изтребител свали китайския „шпионски балон“ (видео)

САЩ свалиха „китайския балон“ край бреговете на Южна Каролина. След като прекосяваше страната безпрепятствено в продължение на дни, президентът Джо Байдън заяви, че „ще се погрижи за това“.

Видеокадри, споделени в социалните мрежи, показаха изтребители, които обикалят балона над Мъртъл Бийч в Южна Каролина. След като е бил над Атлантическия океан, една ракета е ударила балона и го е изпратила във водата.

Преди операцията Федералната авиационна администрация затвори въздушното пространство над части от Северна и Южна Каролина в очакване на военната операция за свалянето му.

Мистериозният балон беше забелязан за първи път над западния щат Монтана в сряда. На фона на нарастващия медиен интерес към балона Байдън заяви пред репортери, че „ще се погрижим за това“.

Пекин отрече обвиненията в шпионаж, като китайското външно министерство описа балона като „граждански дирижабъл, използван за изследвания, главно метеорологични“, който „се е отклонил от предвидения курс“.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отмени планирано пътуване до Пекин в отговор на инцидента, като Държавният департамент го нарече „явно нарушение на суверенитета на САЩ“. Китай контрира, че такова посещение не е било договоряно.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.