Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американски изтребител свали китайския „шпионски балон“ (видео)

САЩ свалиха „китайския балон“ край бреговете на Южна Каролина. След като прекосяваше страната безпрепятствено в продължение на дни, президентът Джо Байдън заяви, че „ще се погрижи за това“.

Видеокадри, споделени в социалните мрежи, показаха изтребители, които обикалят балона над Мъртъл Бийч в Южна Каролина. След като е бил над Атлантическия океан, една ракета е ударила балона и го е изпратила във водата.

Преди операцията Федералната авиационна администрация затвори въздушното пространство над части от Северна и Южна Каролина в очакване на военната операция за свалянето му.

Мистериозният балон беше забелязан за първи път над западния щат Монтана в сряда. На фона на нарастващия медиен интерес към балона Байдън заяви пред репортери, че „ще се погрижим за това“.

Пекин отрече обвиненията в шпионаж, като китайското външно министерство описа балона като „граждански дирижабъл, използван за изследвания, главно метеорологични“, който „се е отклонил от предвидения курс“.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отмени планирано пътуване до Пекин в отговор на инцидента, като Държавният департамент го нарече „явно нарушение на суверенитета на САЩ“. Китай контрира, че такова посещение не е било договоряно.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.