Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американски конгресмен призова войните в Газа и Украйна да се решат като в Хирошима и Нагасаки

Конгресменът от Мичиган Тим Уолбърг смята, че Вашингтон не трябва да губи пари за хуманитарна помощ за цивилни в Газа или Украйна, а вместо това да се съсредоточи върху подкрепата на военните усилия на Израел и Киев, за да постигне „бързи“ победи.

Уолбърг направи изказването си по време на среща със симпатизанти в Дънди, Мичиган миналата седмица. Във видео, публикувано в социалните медии на 25 март, републиканският конгресмен критикува политиката на президента Джо Байдън, казвайки, че САЩ трябва по-добре да харчат парите за помощ за Газа за подкрепа на Израел, който той нарече „най-големият съюзник на Вашингтон, може би, навсякъде по света“.

„Не трябва да харчим и цент за хуманитарна помощ. Трябва да е като Нагасаки и Хирошима. Преодолейте го бързо“, казва Уолбърг.

„Същото трябва да бъде и в Украйна. Победете Путин бързо. Вместо 80% в Украйна да се използват за хуманитарни цели, трябва да бъде 80-100% за унищожаване на руските сили“, добави той.

След като изявлението му предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи, Уолбърг заяви, че думите му са били погрешно интерпретирани, твърдейки, че той просто говори метафорично и не се застъпва за действителното използване на ядрени оръжия.

„В съкратения клип използвах метафора, за да подчертая необходимостта както Израел, така и Украйна да спечелят войните си възможно най-бързо, без да излагат американските войски на опасност“, заяви Валберг в изявление, публикувано в X/Twitter.

„Използването на тази метафора, заедно с премахването на контекста, изкриви посланието ми, но аз напълно стоя зад тези вярвания и заставам зад нашите съюзници“, добави той, твърдейки, че колкото по-бързо приключат тези конфликти, толкова „по-малко невинни животи ще бъдат хванати в кръстосания огън“.

Още по темата: Израелски депутат призовава за удар с ядрено оръжие по Газа

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Тези хамерикински сенатори наистина са недочили дебели със самочувствие, че знаят нещо за света, а мисленно още си живеят в дълбокото провинциално ранчо в дивия Запад! В последно време започнаха да ги избират основно с ограничение в IQ-то под 80 за да не се отличава от колегите си!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.