Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американски конгресмен задейства пожарната аларма, за да отложи гласуване на бюджета без помощи за Украйна

Контролираната от републиканците Камара на представителите прие законопроект за удължаване на правителственото финансиране за 45 дни, който не предоставя помощ на Украйна. Точно когато гласуването в Камерата на представителите трябваше да започне, Джамал Бауман, конгресмен от демократите, представляващ Ню Йорк, задейства пожарната аларма в сградата, разкри запис от охранителните камери, публикуван от полицията и разпространен в социалната мрежа X (преди Twitter).

От офиса на конгресмена потвърдиха деянието му с обяснението, че той не е осъзнавал, че ще задейства пожарната аларма.

“Демократите буквално ще направят всичко, за да затворят правителството ни, защото милиарди не отиват в любимата им страна: Украйна“, коментира представителят на републиканците в Конгреса Марджори Тейлър Грийн. Тя поиска колегата й от Демократическата партия да бъде разследван и наказан за възпрепятстване на официална процедура.

Законопроектът е споразумение в последната минута, прието от Камарата на представителите в отчаян опит да запази работата на правителството. Законопроектът премина и през Сената, с което се избегна затваряне на правителството. Ако не беше приета временната мярка, федералното правителство на САЩ трябваше да спре работа от 1 октомври.

Краткосрочният законопроект, представен от председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, включва средства за помощ при бедствия, но не включва нова помощ за Украйна. Това е първият успех за председателя на Камарата на представителите, чиято собствена партия провали предишния му законопроект в петък.

Въпреки че председателят на Камарата на представителите обвини демократите, че искат да се противопоставят на законопроекта, 209 от 335-те гласа в полза на мярката дойдоха от демократите, докато 126 републиканци се присъединиха към тях, а 90 членове на Републиканската партия се противопоставиха на законопроекта.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

3 COMMENTS

  1. Поздравления за сайта и новата форма за коментари! Дерзайте и все така ни информирайте безпристрастно! В българската медийна среда Вие сте като морски фар в бурна цензурна нощ.
    Апропо, ще Ви обърна внимание на една новина: украинският президент Зеленски избра Марина Абрамович, известен пърформанс артист, за ролята на посланик за възстановяване на училищата.
    Пожелавам Ви крепко здраве и успех!

  2. И аз се присъединявам къв Владимир: поздравления!
    Дано повече хора четат обективните ви новини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.