Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американски конгресмени са против предложението за паметник на Зеленски в Конгреса

Американски конгресмени, критикуващи преклонението пред украинския президент Володимир Зеленски, се обединиха срещу предложението за поставяне на бюст на чуждестранния лидер в сградата на Капитолия във Вашингтон. Джо Уилсън, републиканец от Южна Каролина, направи предложението за поставяне на паметник на Зеленски  „на подходящо, постоянно място в крилото на Камарата на представителите на Капитолия на САЩ“.

Някои членове на Групата на свободата на Републиканската партия, която включва консервативно малцинство, противопоставящо се на безусловната подкрепа за Украйна, изразиха скептицизъм. Анди Бигс от Аризона, един от водещите й членове, попита дали отпуснатите над 100 милиарда долара помощ за Украйна „не са достатъчни“.

Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия заяви, че „абсолютно не одобрява“ идеята, добавяйки, че американските законодатели служат на „Америка, а не на Украйна“.

Популярният американски водещ Тъкър Карлсън нарече идеята „безумна“, заявявайки, че Зеленски е „диктаторски“ политик, който забрани опозиционните партии в страната си и в момента се бори с християнска деноминация. Наличието на бюст на Зеленски в Капитолия ще позволи на американците да му „се покланят ежедневно“, пошегува се той.

Зеленски получи топло посрещане във Вашингтон миналия месец. Някои официални лица, включително тогавашният председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, го сравни с Уинстън Чърчил, премиерът на Великобритания по време на Втората световна война.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.