Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американски танкове „Ейбрамс“ на АМ „Тракия“ (видео)

Колона америкнски танкове „Ейбрамс“ беше забелязана да се движи по АМ „Тракия“. Видеата и снимките, публикувани във Фейсбук, са заснети на автомагистралата в района на Сливен, твърдят очевидци в социалната мрежа.

Освен американските танкове „Ейбрамс“ сред техниката има и бойна машина „Брадли“, а колоната от близо 20 превозни средства е конвоирана от автомобили на Военна полиция. Интересен детайл е, че танковете на снимките от АМ „Тракия“ са в пустинен цвят.

Преди седмица американският президент Джо Байдън обяви, че САЩ ще изпратят 31 танка „Ейбрамс“ на Украйна, но това ще стане възможно не по-рано от края на годината.  Няма информация за маршрута на танковете през тероторията на България.

Военна техника на Сухопътните войски на САЩ – танкове “Ейбрамс” и бойна машина “Брадли” са били прехвърлени от полигон “Ново село” към Гърция. Това уточниха от Министерството на отбраната.

Транспортирането на машините се е наложило във връзка с ротация на формирование от американските сухопътни войски, което участва в съвместна подготовка на учебния полигон “Ново село”, съобщават от Министерството на отбраната.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.