Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 22 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американските наемници се прехвърлиха от Украйна в Газа

Американската частна военна компания Forward Observations Group (FOG), която воюваше в Украйна, сега участва в бойни действия в Газа заедно с израелски военни. FOG публикува в Инстаграм снимки и видеоклипове с американските наемници в Израел и Ивицата Газа.

Американските наемници се прехвърлиха от Украйна в Газа

Някои от изображенията показват оборудване, украсено с американски и украински знамена. Според публикации в Инстаграм акаунта на компанията нейните бойци са участвали в сраженията в Донецк.

Американските наемници се прехвърлиха от Украйна в Газа

Снимка, публикувана от частната американска военна компания, показва как нейните бойци използват детска градина в Украйна като своя военна база.

Американските наемници се прехвърлиха от Украйна в Газа

Forward Observations Group е регистрирана в американския щат Невада на 15 октомври 2020 г. Неин основател е Дерик Бейлс, бивш американски пехотинец, който управлява популярна марка за военен начин на живот в Инстаграм, наречена Forward Observations Group (FOG).

Американските наемници се прехвърлиха от Украйна в Газа

През май 2022 г. той привлече вниманието на американските медии, след като публикува множество снимки и истории, показващ себе си в Украйна сред оръжия и бойно снаряжение с други войници. В някои от тези публикации той беше тагнал Вадим Лапаев-Балак, служил в ултранационалистическия батальон „Азов“, което предизвика недоволство сред част от последователите на Бейлс.

В изявление за VICE News Бейлс каза, че се извинява на всеки, когото може да е обидил. Веднага след публикацията акаунтът на Бейлс в Инстаграм беше деактивиран, като от Мета тогава обявиха, че потребителят сам е деактиврал акаунта си и не е бил цензуриран от социалната мрежа. Бейлс твърди пред американските медии, че той просто документира войната като доброволец и няма договор с американското правителство.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

  1. Значи сами си признават, че използват детски градини и училища за прикритие, а после защо руснаците ги обстрелвали???
    Ами защото вътре вместо деца има наемници.

  2. Преместиха се, защото ХАМАС и останалите бунтовнически сформирования нямат Артилерия, те нямат Въздушно превъзходство, нямат разузнаване и са около 100 000 … На руско-украинския фронт, по 24 часа под артилерийски обстрел… СNN си имаха даже и статия за това как наемниците отиват и на следващия ден си тръгват, оказват се абсолютно ужасени от обстановката на фронта и реалността. Това не са е*ачи на кози от Авганистан …това е Руската армия и за това …беж кума лиске да бегаме, сега отиват при палестинците, ама и там ше фанат чепарагата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.