Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Американският флот отказа да разсекрети нови видеа с НЛО заради заплаха за националната сигурност

Офисът на началника на военноморските операции към ВВС на САЩ отхвърли искането за достъп до информация, подадено от организацията за прозрачност The Black Vault. Искането е за разсекретяване на останалите видеа с неидентифицирани летящи обекти (НЛО) на разположение на американската армия. Запитването е направено, след като Пентагона вече разсекрети три видеа с предполагаемо НЛО през април 2020 г.

Оказа се, че в Департамента по отбрана на САЩ дори е имало специална работна група, създадена да събира доклади и материали, представени от американски военни, за неидентифицирани летящи обекти/феномени. Тези три клипа, разсекретени от Департамента по отбрана на САЩ, бяха публикувани официално само защото преди това бяха изтекли в пресата и широко обсъждани от обществеността.

Докато в отговора, изпратен до The Black Vault, военноморските сили на САЩ действително потвърждават, че притежават допълнителни видеоклипове, оттам отбелязват, че не могат да направят тези кадри публично достояние поради чувствителния им характер.

„Разсекретяването на тази информация ще навреди на националната сигурност, тъй като може да предостави на враговете ни ценна информация по отношение на операциите на Департамента по отбрана/военноморския флот, уязвимостите и/или възможностите ни“, пише в отговора на флота на искането.

Един от видеоклиповете,  официално публикувани от Пентагона през 2020 г., показва черно-бели кадри, заснети от изтребител. Пилотът забелязва неидентифициран летящ обект, който кръжи странно над водата в продължение на няколко секунди, преди бързо да ускори и изчезне в далечината.

Пентагона тогава заяви, че в момента няма обяснение как този обект е успял да се движи по такъв начин – невъзможен за съвременните самолети и други превозни средства. Американските военни коментираха, че не изключват нито един вариант като възможно обяснение за явлението, включително чужда държава, притежаваща силно напреднала и секретна технология.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.