Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 22 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Антон Хекимян: Венелине, кажи си как наведен до земята като шеф на новините на БТВ ми водеше Борисов

Бившите директори на новините на БТВ Венелин Петков и Антон Хекимян си отправиха взаимни обвинения за близостта им с Бойко Борисов като премиер.

Венелин Петков беше водещ от 2000 г. до 2014 г., след което стана директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ на телевизията. В интервю за Генка Шикерова от „Свободна Европа“ той казва, че в БТВ e имало журналисти, които са били предпочитани от политиците за интервюта и са искали да говорят само пред тях.

„Антон Хекимян беше предпочитаният журналист за интервюта на тогавашния премиер Бойко Борисов. Това е една от посоките, от която е имало опити за натиск – кой да интервюира премиера“, каза Венелин Петков, който беше сменен на поста от Хекимян.

„Непрекъснато на директора на новините се оказва натиск [от ръководството] той да осъществи интервю с премиера или президента“, каза Петков.

„Когато ти това го нямаш, когато не си го осъществил, защото си настоявал интервюто да бъде проведено от друг журналист, а не от избрания любимец, тогава чисто корпоративно на теб започват да ти се задават въпроси от хора, които не са част от нашата реалност“, каза бившият журналист.

Той визира директорите на телевизията, които са чужденци и „затова са далеч от българската реалност“. „И за тях фактът, който остава след всичко това, е, че премиерът не е отишъл да даде интервю в БТВ, а в Нова или БНТ“, каза Петков.

Бившият журналист, а вече общински съветник от ГЕРБ Антон Хекимян отговори на бившия си колега и шеф: „Венелине, кажи си… Всичко си кажи, защото доста спестяваш! Кажи си как усмихнат като комсомолски секретар и приведен доземи, в качеството си на шеф на новините на bTV, лично ми водеше Борисов в студиото преди интервю. Венелине, кажи си!“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.