Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Арабска компания обмисля да купи собственика на Нова тв, „Виваком“

Emirates Telecommunications Group Co. обмисля потенциално придобиване на източноевропейската компания United Group BV, тъй като търси по-нататъшно разширяване извън родния си пазар, съобщи Bloomberg. В България United Group са собственик на Нова телевизия и „Виваком“. E&, както е известен базираният в Абу Даби телеком, оценява възможна покупка на United Group. Собственикът на United Group – BC Partners – може да поиска цена от около 8 милиарда евро.

BC Partners работи със съветници, за да проучи продажбата на United Group, и може да се появят други кандидати. Фирмата планира да започне официален процес на продажба през следващия месец. Разискванията са на ранен етап и може да се стигне до продажба на бизнеса на парче на множество купувачи.

United Group има операции в страни в Източна Европа, включително Сърбия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора, според нейния уебсайт. Разшири се и в членове на Европейския съюз като България и Гърция.

Разискванията продължават и не е сигурно, че ще доведат до споразумение. Представител на BC Partners отказа коментар. Говорител на Е& каза, че компанията информира пазара за всяко развитие и „на този етап“ не наддава за United Group.

E& се съгласи миналата година да придобие контролен дял в активите на PPF Telecom Group в България (Yettel), Унгария, Сърбия и Словакия. Тя също така притежава значителен дял в лондоинската Vodafone Group Plc. Главният изпълнителен директор на емиратската компания Хатем Доуидар се присъедини към борда на Vodafone през февруари.

BC Partners придоби United Group през 2019 г. от частната инвестиционна компания KKR & Co. Миналата година инфраструктурното подразделение Tawal на Saudi Telecom Co. се съгласи да купи портфолио от активи от United Group за 1,22 милиарда евро.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

  1. Айде Обединените Арабски Емирства в БРИКС, да взимат НОВА ТВ и да се спре с плюенето по Русия по НОВА ТВ.

  2. То не се знае за тая арабска компания кой седи .. я Русия, я САЩ , а може и да е Пеевски или Боко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.