Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Арестович: Зеленски се обърна на 180 градуса, ситуацията отива към мир

Бившият съветник в кабинета на президента Зеленски, Алексей Арестович, отбеляза, че през последните седмици Володимир Зеленски и други представители на украинското правителство направихa изявления за готовността си да прекратят войната до края на годината, без достъп до границите от 1991 г. Те също искат да видят Русия на втората „среща на върха за мир“. Това съобщи Арестович в канала си в YouTube.

Според него това е сензационен обрат на украинските власти на 180 градуса. В украинското медийно пространство обаче почти не говорят по тази тема. Той обяснява това с факта, че този обрат не се вписва в дневния ред, който съществува в украинските медии и публичното пространство.

Според него правителството само е създало такъв дневен ред с очаквания за победа и достигане на границите от 1991 г., но сега изведнъж, без предварителна подготовка, е започнало да заявява, че има намерение да сключи мир и да прекрати войната. И това може да накара хората да получат „мозъчна експлозия“.

„Зеленски казва в Брюксел, че ще търпим – загубите са твърде големи. Мога да си представя какво се случва в съзнанието на средния украинец – ние няма да говорим за загубите, но те са 10 пъти по-малко от тези на руснаците и 2 години и половина се говореше, че ще победим врага до границата 1991 г. и т.н Изведнъж се оказва, че имаме големи загуби и че сега ще се примирим. И изведнъж шофьорът казва, момчета, изчакайте малко, ние всъщност вървим в съвсем различна посока сега, в края на годината ще има предложение за мир и, разбира се, войната трябва да приключи без никакви предварителни действия, подготовка, без постепенна работа с общественото мнение, за да го подготвим за промяна“, каза бившият съветник на Зеленски.

Преди дни Арестович заяви, че шест батальона от въоръжените сили на Украйна едновременно са отказали да изпълнят бойна мисия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.