Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Арестуваха обвиняемия за жестоката гавра с 18-годишното момиче в Стара Загора

Полицията арестува обвиняемия за жестокото нападение над 18-годишното момиче в Стара Загора. Късно вчера след бурната обществена реакция в социалните мрежи прокуратурата се е обадила на родителите на момичето да дадат повторно показания, тъй като са „намерили за какво да арестуват“ Георги Николаев. Адвокатът му заяви пред БТВ, че не знае защо е арестуван клиентът му и че отрича всички обвинения.

От прокуратурата съобщиха, че обвиняемият е задържан за закана за убийство при опит да избяга. Той е арестуван на изхода на Стара Загора рано тази сутрин, а държавното обвинение публикува следното изявление:

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение и постанови задържане за срок до 72 часа спрямо Г.Г., на 26 г., за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение.

Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3 ,вр.ал. 1 вр. чл. 26 от НК. Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка „забрана на лицето да напуска територията на България“.

Случаят щеше да остане потулен, ако не беше дадена публичност. Журналистът Станислав Цанов публикува във Фейсбук снимките, направени от майката на нараняванията на детето й. Журналистът обясни, че цензурира снимките заради бруталната гавра, която е преживяло младото момиче.

Нецензурираните снимки показват множество дълбоки рани с нож по цялото тяло, които обаче съдебният експерт е определил като „лека телесна повреда“.

След като е обезобразил тялото й с дълбоки прорезни рани с макетен нож, обвиняемият й е счупил носа и е обръснал главата й. За това си деяние той първоначлно е задържан, но при обжалването на втора инстанция е пуснат от съда срещу парична гаранция.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.