Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Асен Василев: Нямаме нормални учители, защото ходят с чорапогащници с дупки

„Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри“. Това каза бившият депутат Асен Василев. Изказването му предизвика вълна от недоволство.

„Когато оставиш лекарите на 800 лева заплата, вместо на 2000, които ние заложихме като минимум, нормално е те да емигрират в чужбина. Когато кажеш на пенсионерите, че трябва да са под линията на бедност. Това е, което корупцията оставя като щета“, обясни Василев.

Остра реакция на синдикатите предизвика изказване на съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев.

Синдикат „Образование“ е безкрайно възмутен и шокиран от грозните думи – „Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри”, казани за българските учители от лидер на „Продължаване промяната“, пишат в своя позиция от КТ Подкрепа.

„Хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад! Политик, г-н Асен Василев, означава човек, който гради политики и според Платон – „Умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добри…“, подчертават в позицията си от синдиката.

„Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители“, пишат от образователния синдикат.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.