Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Асен Василев ще е финансов министър, Кирил Петков – депутат

Министерството на финансите ще бъде дадено на Асен Василев, съобщи Кирил Петков. „Започваме с основата на правителството на акад. Денков, което предложихме. В последните 2 дни имаше хора, които канихме в правителството първия път, не виждаха шанс да се реализира. Като виждат, че е по-реално, казват, че може да се включат. Човек от ГЕРБ – в никакъв случай, освен Мария Габриел, но ще има една-две промени на база на личните истории на всеки един от министрите. Аз няма да съм министър, оставам в Народното събрание. Това заяви в интервю за бТВ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Асен Василев ще бъде министър на финансите. Надявам се проф. Тагарев да остане. Акад. Денков се обажда на всеки от тях. Отбраната е ключова важна за България. Сглобява се един много силен кабинет на базата на първоначалния, който показахме“, добави той.

Към момента не се е създала ситуация от ГЕРБ да не одобряват кандидатура на някой от министрите в проектокабинета „Денков“. „Нямаме ангажимент за министри от ГЕРБ по никакъв начин. Ако има обективни факти, винаги ще чуем. Готови сме за критика, обследване, но трябва да е нещо обективно и реално, а не просто, че не го харесват. Говори се единственият вицепремиер да е Мария Габриел в първите 9 месеца, във вторите 9 месеца – акад. Денков. Началният състав на кабинета се очаква да продължи за целите 18 месеца. Ако има желание да бъдат сменени един или двама министри, то и двете партии трябва да се съгласят на това.“, посочи Петков.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

 1. Майка и жална на България ,щом този тулуп ще бъде пак министър на финансите . И каква стана тя либерал фашистите от ГЕРБ и ПП си излъгаха избирателите ,за кой ли път . От тук нататък черни облаци ще се вихрят над България и народът ни .Явно сме обречени на изчезване ,щото гробокопачите на България вече са се хванали за лопатите . За да ни ликвидират напълно като държава и народ

 2. КОЙ СЪЗДАДЕ ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ? (и видео) Получихме на редакционната поща писмо на българин към фондация «Ханс Зайдел», финансирала създаването на ПП ГЕРБ в България. Публикуваме писмото без редакторска намеса Фондацията Ви „Ханс Зайдел“ носи основната вина за престъплението наречено „ГЕРБ“. Сега благодарение и на фондация „Ханс Зайдел“ сме изправени пред поредната – трета национална катастрофа. От своето създаване на 11 април 1967 г. фондация „Ханс Зайдел” се занимава с политическо обучение с цел – както е записано и в нашия устав – да се насърчава „демократичното и гражданско обучение на немския народ в християнски дух”. С това политическото обучение на фондация „Ханс Зайдел” надгражда върху човешкия облик, към който принадлежат свободното развитие на личността и нейната собствена отговорност, както и социалната отговорност и солидарност. Тази задача е по-актуална от всякога точно в нашето време, в което изискването за повече собствена отговорност, за нова култура на самостоятелност и за активно гражданско общество все по-силно излиза на преден план.
  А ето и кои са партньорите на фондацията в България:
  Партньори

  Основните партньори на фондация „Ханс Зайдел” в България са:

  Гражданско сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ (ГЕРБ)
  Институт за икономическа политика
  Национална асоциация на общинските служители в България
  Дипломатически институт към Външно министерство на Република България
  Министерство на вътрешните работи на Република България и подчинените му служби
  Министерство на правосъдието и Прокуратура на Република България
  Софийски университет „Св. Климент Охридски”
  Дружество на преподавателите по немски език в България Кой е Ханс Зайдел

  Ханс Зайдел е роден на 12.10.1901 г. в Швайнхайм бай Ашафенбург. След матурата той следва право, германистика и икономика в университетите Вюрцбург, Фрайбург и Йена. През 1929 г. Зайдел получава докторска титла по право и се установява като адвокат в Ашафенбург. През 1932 г. той става член на Баварската народна партия (БНП) и една година по-късно се кандидатира на изборите за градски съвет в Ашафенбург.
  След поемането на властта от Националсоциалистическата работническа партия в Германия (партията на АДОЛФ ХИТЛЕР) е задържан на поста.
  От 1940 до 1945 г. Зайдел служи във Вермахта и се бие срещу СССР на Източния фронт по времето на Втората световна война, уволнява като лейтенант от запаса на една танкова дивизия. Американското военно правителство обявява политически Ханс Зайдел за областен управител на Ашафенбург, а за партията Християнсоциален съюз той се кандидатира успешно през 1946 г. за учредителното събрание и за баварския парламент. През септември 1947 г. министър-председателят Ханс Ехард назначава експерта Ханс Зайдел за баварски министър на икономиката….bgr.news-front.info https://pan.bg/view_article-49-360178-KOJ-SYZDADE-ChUDOVIShtETO-GERB-i-video.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.