Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

“Асистирано самоубийство на Европа“ – бившият чешки премиер за Пакта за миграцията на ЕС

Бившият чешки министър-председател Андрей Бабиш предупреди в парламента на Чехия, че имиграцията унищожава Западна Европа, но сега ще удари и Централна, и Източна Европа.

Лявоцентристкото чешко правителство на Петр Фиала подкрепи Паката за миграцията на ЕС, което доведе до остри критики от опозицията, водена от Бабиш, който често е наричан чешкият Орбан заради критиките си към политиката на Евросъюза. Според него пактът ще доведе до имиграционна вълна от Близкия Изток и Африка към Чехия.

„(Министърът на вътрешните работи) Вит Ракусан и пактът за миграцията на Фиала не е лекарство, което ще излекува Европейския съюз, а отрова, използвана за асистираното самоубийство на Европа и нейната култура. Отхвърлянето на мигранти от напълно различна културна среда не е проява на липса на солидарност, а инстинкт за самосъхранение“, каза Бабиш.

Освен това той предупреди, че мигрантските квоти идват в Чехия, което ще принуди страната да приеме хиляди новодошли.

„Миграционният пакт беше договорен и прокаран от правителството на Фиала по време на чешкото председателство на ЕС и премина през Европейския парламент миналата седмица. Гласуването на това споразумение, което съдържа квоти за бежанци и задължава Чехия да приема мигранти от Африка и Близкия Изток точно както предвижда Брюксел, може да промени страната ни до неузнаваемост за няколко години…Тук ще го кажа направо и не се страхувам от това.. След няколко години Чешката република може да се окаже в същата ситуация като Франция, Германия, Холандия, Великобритания, Италия или Швеция“, каза Бабиш.

Бившият чешки министър-председател, лидер на партията ANO, дори заяви, че Западна Европа е изгубена, но сега с въвеждането на пакта за миграцията на ЕС Централна и Източна Европа са следващите, които ще бъдат засегнати от масовата имиграция.

„Това трябва да е ясно на всеки, който вижда какво се случва в западноевропейските градове. За съжаление, мисля, че е твърде късно да спасим Западна Европа. В Чехия и други страни от Централна и Източна Европа обаче тази ситуация все още може да се избегне. Дори да е „5 минути до полунощ“, все още имаме време и възможност да се борим с незаконната миграция. Тази първа стъпка е да отхвърлим прогресивните „приветници“ на отворените граници, екофанатиците и социалните инженери, които искат насила да „подобрят нашия свят“, заяви той.

Чехите са известни като антиимигрантски настроени, което постави сегашното правителство в трудна ситуация как да обясни защо е подкрепило Пакта за миграцията на ЕС, коментира Remix News.

Чешкият вътрешен министър Вит Ракушан се отказа от „принципа на солидарността“ и призна, че никой не твърди, че миграционното споразумение действително ще спре нелегалната миграция. Вместо това той каза, че това ще предостави възможност за по-добро управление на ситуацията, по-добра защита на външните шенгенски граници и ускоряване на депортациите.

„Споразумението не включва задължителни премествания, популярни като квоти“, каза вътрешният министър

Пактът за миграцията предвижда на страните членки да бъдат разпределени мигранти, които след това те могат да откажат само ако са готови да платят глоба.

„Те не искат да влязат в Европейския парламент, за да работят и да защитават чешките национални интереси, а интересите на своите портфейли. Няма да се поколебаят да хвърлят собствената си страна в коритото на Брюксел. Тези хора са способни да лъжат откровено“, каза Бабиш.

Правителството отговори на критиките, че са необходими „рационални“ решения, а не „насаждането на страх“ от опозицията. Вит Ракусан заяви, че няма истинска причина за страх от миграцията в Чешката република, където той твърди, че в момента само 111 чужденци се намират в приемни центрове.

Бабиш отдавна е открит критик на решението на правителството да подкрепи Пакта за миграцията, като вече го нарече миналата година „невероятно предателство, невероятен провал на правителството, което е сервилно на Брюксел“.

Още по темата: ЕК ще ни глобява с 20 000 евро на мигрант, ако откажем да го приемем 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.