Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 22 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Австрия с условие да приемем бежанци от Афганистан и Сирия, за да влезем частично в Шенген

Австрия излезе с изявление, че преговорите с България и Румъния за частично влизане в Шенген продължават. Виена наложи вето през миналата година на решението за присъединяването на двете държави към зоната за свободно движение в Европа.

„След разговорите между министрите на вътрешните работи в средата на декември, в момента продължават преговорите за „въздушен Шенген’’ за България и Румъния. Заедно с други условия, на масата са поставени и австрийските – увеличаване на операциите на Frontex в България и финансиране от Европейската комисия за стабилна защита на външните граници, засилване на контрола по сухопътните граници, приемане на търсещи убежище лица, особено от Афганистан и Сирия, от страна на Румъния и България“, се казва в изявление на австрийското министерство на вътрешните работи.

По повод преждевременната радост на българските и румънските управляващи „Франс прес“ цитира изявлението на министерството на вътрешните работи на Австрия, според което преговорите за „въздушен Шенген“ със София и Букурещ продължават.

Вчера румънските власти, а днес и българските направиха изявление, че е постигнато споразумение с Австрия и че влизаме частично в Шенген, само по въздух и вода, през март 2024 г. От изявлението на австрийското МВР обаче става ясно, че Австрия явно има други условия и няма постигнато споразумение, както твърдят правителствата на България и Румъния.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Да си ги връщат кой от където е!Защо трябва Европа да ги приеме

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.