Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Автобус с деца се обърна на автомагистрала „Тракия“

Тежка катастрофа с автобус с деца е станала около 20.10 ч. в района на 217-ия километър от автомагистрала „Тракия“ в посока София.

Автобусът, който е със сръбска регистрация и е превозвал деца и няколко възрастни, се е обърнал на една страна в канавката.

На място са пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ, а много шофьори са спрели и помагат да бъдат извадени ранените от автобуса.

Заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев съобщи, че по първоначални данни са пострадали 12 души – 8 деца и четирима възрастни. Те са транспортирани в лечебни заведения в Стара Загора. Няма загинали. По думите на комисар Станев, автобусът е влязъл в България през ГКПП Калотина на 7 август с 49 пътници.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев уточни, че 46 от 49-те пътници са транспортирани за преглед в лечебно заведения. Четирима са с по-тежки травми, но няма опасност за живота им. Само трима души от пътувалите в автобуса са останали на място по собствено желание, тъй като са в добро състояние.

Директорът на Университетската болница „Д-р Стоян Киркович“ проф. Йовчо Йовчев съобщи, че в по-тежко състояние са един възрастен и едно дете, като при възрастния мъж се налага ампутация на крайник.

„17 деца са докарани в болницата. Най-малкото е на 6 години, най-голямото е на 17 години. Три от тях са с по-тежки натъртвания и охлузвания, отиват на скенер за доуточняване на диагнозата“, допълни пред Радио „Стара Загора“ проф. Йовчов.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.