Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Костадинов: Автомобилът на НСО се е движил с превишена скорост, защото така е наредил Петков

“Шофьорите на парламента, както и тези на НСО, са изключително стриктни и отговорни хора. Те са отлично подготвени водачи и винаги карат абсолютно изрядно. Имат право обаче да нарушават правилата на движение, тъй като колите им са със специален режим на движение. Това става само в два случая – когато има заплаха за хората в колата или когато се закъснява за важно събитие. В първият случай това е решение на шофьора, във втория – на возения от шофьора”. Това написа във Фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Нека да го кажа напълно ясно – колата на НСО е карала с превишена скорост, защото така е наредил Кирил Петков. Явно много е бързал. Това е причината, защото другото обстоятелство, заплаха за живота на пътниците в колата, не е било налице. Всеки, който е ползвал парламентарни коли или такива на НСО знае, че при нормална ситуация шофьорите карат бързо само ако им се нареди от този, когото возят!“, заяви Костадинов.

Очевидци разказаха във Фейсбук, че са били задминати от колата и тя се е движила с превишена скорост. От МВР съобщиха, че причината за катастрофата е, че починалият шофьор е отнел предимство на колата от НСО при ляв завой. Ако колата на НСО не се е движила толкова бързо при ограничение 60 км/ч, щеше ли да са толкова смачкани двете коли?, питат коментиращи в социалните мрежи.

„Редно е Петков да поеме отговорността за взетото от него решение и да се оттегли от предизборната надпревара, редом с другия разпищолил се депутат Божанков. Вчера загина човек и още едно човешко същество се бори за живота си. Във всеки друг случай досега причинителите на катастрофата щяха да са арестувани и задържани. На Кирил Петков му се разминава. Защо? Ами защото е намесен депутат от ППДБ, а той е над закона. Да не говорим за нелепата, откровено психопатска реакция на Петков и Тицин (който се е возел с него в колата) след катастрофата. Единият говори за липсата на някакви инструменти в пожарната кола, другият си прави снимки пред колата, в която през това време умира човек и друг се бори за живота си“, каза Костадинов.

ПР-ът на „Продължаваме промяната“ Найо Тицин публикува снимка във Фейсбук след трагедията с текст: ”Човек не знае, като се събуди, какво му е писано да се случи през деня.” По-късно изтри поста си заради вълната от недоволство в социалната мрежа заради бездушието му.

„Напълно съм наясно, че трагични инциденти се случват постоянно и ще продължават да се случват, макар и да не го пожелавам никому. Публичните лица обаче не са като другите хора и имат много по-голяма отговорност от останалите. Редно е Петков и Божанков да я поемат и да напуснат депутатските листи и предизборната надпревара“, призова Костадинов.

Преди дни детето на депутата от ПП Явор Божанков постреля друго дете с пистолет, оставен от възрастен без надзор на парти за рожден ден.  Кирил Петков заяви, че ще прекрати кампанията си, докато не се увери, че е направил всичко, за да помогне на семейството на пострадалите.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.