Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Байдън и Пентагонът са отказали среща с делегацията на Денков

Президентът на САЩ Джо Байдън и Пентагонът няма да имат срещи с българската правителствена делегация във Вашингтон. Премиерът Николай Денков и водената от него делегация заминават на посещение в САЩ, което беше остро критикувано от Бойко Борисов като разхищение, тъй като няма да имат среща с Байдън.

В делегацията е министърът на отбраната  Тодор Тагарев, който само преди седмица вече беше в САЩ и също не се срещна с нито един високопоставен представител на американското военно министерство. При втората му визита за месец в САЩ той отново няма да се срещне с високопоставени американски военни ръководители. ПП дори специално нае лобистка фирма, която да уреди така желаните от партията срещи, но без резултат.

„Да си действащ премиер на европейска държава и да наемеш лобисти да ти уредят срещи в САЩ е унизително! Браво, Денков! По-надолу от теб никой не може да падне“, коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Отказани са срещи и в министерство на икономиката на САЩ, въпреки че в делегацията са включени и министърът на енергетиката Румен Радев,  и министърът на икономиката Богдан Богданов. Според планираната програма Денков и министрите му ще имат срещи само с три 3 мозъчни тръста, лекция в университет, среща с българската общност и с еврейски организации.

„Ако те отиваха на камината на президента Байдън, три самолета да отидат – ще са малко, но да отиваш 5 дни с министри, които са били преди дни там като Тодор Тагарев. Това са самолетни билети за по 4000 – 5000 долара и е двоен аршин. Ако отиват за камината  – ще ги изпратя, ще махам, но тия разходки напред – назад, ще говоря с Кирил Петков за тях. Ако ме убеди, че има полза за държавата ще спра да коментирам“, коментира Бойко Борисов.

Още по темата: Тагарев излъгал парламента, заминал в САЩ без покана 

Източник:epicenter.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.