Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Байдън предупреди за ядрен „Армагедон“

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че рискът от ядрена война е на най-високо ниво от времето на пика на Студената война през 60-те години на миналия век. Той също така заяви, че Русия може да се стреми да разположи част от огромния си арсенал в Украйна.

По време на събитие за набиране на средства за кандидатите на демократите в Ню Йорк, Байдън се позова на библейска препратка в предупреждението си за потенциално ядрено унищожение, заявявайки, че военните действия между Русия, Украйна и Запада могат да ескалират до „Армагедон“.

„За първи път след кубинската ракетна криза имаме пряка заплаха от използването на ядрено оръжие, ако всъщност нещата продължат по пътя, по който вървят“, каза президентът.

„Не сме се сблъсквали с перспективата за Армагедон след [президента на САЩ Джон Ф.] Кенеди“.

Байдън твърди, че руските военни „значително не се представят“ в Украйна, заявявайки, че това може да повиши залозите в конфликта, което в крайна сметка да доведе до опасност от повече насилието, ако Москва стане отчаяна.

Въпреки ужасните предупреждения на президента обаче прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви по-рано тази седмица, че длъжностните лица не са видели „никаква причина да коригират собствената си стратегическа ядрена позиция“, тъй като няма индикации, че Русия „се готви неминуемо да използва ядрени оръжия“. Говорителят на Пентагона бригаден генерал Пат Райдър повтори тези забележки в четвъртък, като заяви пред репортери, че Русия не е взела решение да използва ядрени оръжия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.