Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

България да върне ветото срещу Северна Македония за ЕС заради побоя над българи: Слави Трифонов

България трябва веднага да върне ветото срещу Северна Македония за нейното приемане в Европейски съюз, написа във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов.

Коментарът му е след поредния побой, този път над председателя на сдружението на българите „Шемето“ в Струга Бекир Кадриески.

Бекир Кадриески разказа пред българските медии, че е бил съборен на земята и ритан. По време на побоя е бил обиждан на етническа основа с думите „мръсен българин”.

Кадриески е гражданин на РСМ, няма български паспорт, но декларира, че има българско самосъзнание.

Македонската телевизия „Сител“ омаловажи побоя в Струма, наричайки го „нарушаване на обществения ред с кавга и викове“. Нападателят сам отишъл в полицията, където казал, че не е удрял Кадриески и че двамата просто имали „сметки за уреждане“.

„Докато в България се опитва да заработи едно срамно политическо мнозинство и едно срамно политическо правителство, в Северна Македония пребиха поредния българин. Щях да кажа „северномакедонец с българско самосъзнание“, но самото изричане на тези думи ме кара и мен да се чувствам срамно. Интересното е, че партиите, които съставляват срамното политическо мнозинство в момента в България, гласуваха заедно за отпадането на ветото над Северна Македония за членство в Европейския съюз. Явно тогава се е зародило тяхното политическо единство. И те са виновни, за това, че в момента в Северна Македония палят, рушат и пребиват българи и това нещо няма да спре с декларации в парламента, политическо дърдорене и взаимни обвинения“, пише Трифонов.

Според него „трябва веднага да се върне ветото спрямо Северна Македония за нейното приемане в Европейски съюз“, защото . „такава държава с такива хора нямат място в Европейския съюз и ценностите, които налага Европейския съюз на своите граждани“.

„Ако това не се случи, всички злодеяния в Северна Македония ще продължат, никакви декларации няма да ги спрат. Единственият начин е тези хора да бъдат изолирани. Тяхното място не е в Европейския съюз“, написа Слави Трифонов.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.