Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

България се е съгласила за военен коридор през страната ни на срещата на НАТО

Военните министри на България, Гърция и Румъния са подписали намерение за създаване на хармонизиран коридор за военна мобилност на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Тази новина обяви гръцкият военен министър Никос Дендиас в социалната мрежа X/Twitter. Подробности бяха съобщени от гръцките медии. Служебното правителство на Димитър Главчев не обяви новината.

„Заедно с моите български и румънски колеги Атанас Запрянов и Ангел Тилвар подписахме писмо за намерения днес в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон за създаване на хармонизиран коридор за военна мобилност. По мое предложение през есента ще имаме тристранна среща в Александруполис, за да обсъдим изпълнението на предвидените действия“, написа Никос Дендиас и публикува снимки от подписването на срещата между тримата.

Идеята е ако сигурността на една от трите държави е застрашена, другите две да мобилизират подкрепления и да ги пратят по най-бързия начин. Гръцкият вестник „Катимерини“ дава  подробности за какво ще се ползва военният коридор. Той е предназначен да свърже главните стратегически градове по източния фланг на НАТО – гръцките градове Солун и Александруполис с Варна в България и Констанца в Румъния, където в момента се строи най-голямата база на НАТО в Европа.

Базата се намира близо до град Констанца на Черно море, на около 130 км от границата с Украйна и на 100 км от българската граница.

Когато приключи разширяването на 57-а военновъздушна база на румънските военновъздушни сили „Михаил Когалничану“, тя ще може постоянно да приема около 10 000 военнослужещи от НАТО и членовете на техните семейства.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

4 COMMENTS

  1. Явно не смятат за необхоимо да ни информират, че България ще се превърне в коридор за войски и всякакъв вид оръжия… Някои ще преминават, други ще остават на нашата територия. Не ни информират под претекст, че е „СЕКРЕТНО“.Толкова е секретно, че гръцкия им колега го публикува в социалните мрежи… Това „СЕКРЕТНО“ се използва за да се държи на тъмно населението на България, защото много добре знаят, че НИКОЙ не подкрепя подобни решения и действия. Поради същата причина беше „секретен“ и списъкът с оръжята, които подарихме на Украйна. Оръжия купени с нашите пари. Оръжия които ще трябва да възстановим отново с нашите пари… Държат ни на тъмно за да може после да се правят на девствении и да възкликнат „Ох, каква е тази непровокирана агресия срещу нас“. Справка Украйна…

  2. Не България, а тъпите ни назначени управнизци не зачитащи мнението на народа!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.