Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

България ще участва във военни учения със САЩ и Украйна в Черно море

Военноморските сили (ВВС) на Румъния и САЩ организират многонационални учения Sea Breeze 23.3, които ще се проведат от 11 до 15 септември в Черно море и делтата на Дунав, съобщи пресслужбата на румънските ВВС, цитирана от Newsweek Romania. В ученията ще участват и военнослужещи от България, Украйна, Франция, Великобритания и Турция.

Основната цел на ученията е да се развие оперативната и тактическата оперативна съвместимост между участващите държави в областта на противодействието на взривни устройства, по-специално морски мини, за да се гарантира свободата на корабоплаването.

Румънските военноморски сили участват в многонационалното учение с морския драгажен кораб 30 „Sublocotenent Alexandru Axente“, бързоходния водолазен кораб „Venus“, бронирания патрулен катер 179 „Posada“, бързоходни плавателни съдове RHIB, специалисти по обезвреждане на взривни устройства (EOD), специалисти от Центъра за данни за борба с мините към Морската хидрографска дирекция, взвод морски пехотинци, три изследователски бронетранспортьора-амфибия, щурмови катери и щабни офицери“, се казва в изявлението.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Е нищо ново под слънцето група фашистки държави ,сред които еи България се събират да се обучават да се бият срещу Русия .Правил с го ммного пъти и преди ,особено по време на ВСВ . Румънците бяха във коалиция със хитлер и се биха на негова страна срещу Съветска Русия .И дадоха тогава над 100хиляди убити румънски воиници .сега и ние и те са на страната на мтракобесието наречено англосаксонски свят и пак срещу Русия и този път пак Румънците и ние ще загубим тази война ,ама завинаги .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.