Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

България възобнови производството на стар съветски модел оръжия за Украйна

Докато българското правителство и президент обясняваха как България няма възможност да прати никакви оръжия повече на Украйна, държавният завод „Терем“ възобнови производството на стар, съветски модел 122 мм боеприпаси, предназначени именно за Украйна. Новината не дойде от българските власти или медии, а от американския вестник New York Times.

Служебният министърът на отбраната Димитър Стоянов откри ново производство на 122 мм изстрел с осколочно-фугасен снаряд на официално събитие в „ТЕРЕМ – Цар Самуил”, съобщи сайтът на държавното дружество на 17 януари. На събитието присъстват и журналисти. Това, което обаче не съобщават нито българският министър, нито българските журналисти, стана известно от разследване на New York Times под заглавие: „Български заводи и секретни оперативни групи“: как Западът търси съветско оръжие за Украйна.

Този стар съветски модел снаряди, който внезапно започва да се произвежда отново в държавния завод в Костенец, след като е спрян от производство преди 40 г., ще бъде изпращан в Украйна, съобщава вестникът, като подчертава, че на прерязването на лентата на новата поточна линия „тихо“ са присъствали представители на американското посолство в София.

Изпълнителният директор на „Терем холдинг” Кръстю Кръстев, както и  управителят на „Терем-Цар Самуил”, Иван Стоянов, представиха пред журналисти технологията на иновативно производство, пише на сайта на „Терем“. Дружеството е произвеждало подобни продукти  в периода 1984-1988 г., като впоследствие са били преустановени. Новото производство се реализира по метода на снарядяване на взривни вещества в корпуса на снаряд чрез високоефективни технологии.  Новият 122 мм боеприпас, който всъщност е стар съветски модел от преди 40 г., с разделно гилзово зареждане е предназначен за пълен заряд за артилерийски системи 2С1 и Д-30.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Твърдо за, ако ги продаваме на завишена цена. Дори с предплата и клауза, че пари не връщаме.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.