Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Български войници и техника са изпратени на американско военно учение в Румъния

Колона от военна техника беше забелязана в Силистра, на път за Бордушани, Румъния. Видео от преминаването на военната техника бързо се разпространи в социалните мрежи.

„Започна придвижването на българските военнослужещи за участие в учение в Румъния“, пише в официалното съобщение на Съхопътните войски на Българската армия във Фейсбук. Учението ще се ръководи от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Африка

На 27.05.2023 г. военнослужещите от понтонно-мостова инженерна рота от 54-и инженерен батальон на 55-и инженерен полк от състава на Сухопътните войски започнаха придвижването си от пункта за постоянна дислокация до тренировъчния лагер за подготовка „Бордушани“, Румъния, за участие в международно учение “WET GAP CROSSING”, част от учение „SABER GUARDIAN”.

Колоната се състои от 16 единици техника. Военни формирования от въоръжените ни сили участват в учението за преодоляване на водна преграда („Wet Gap Crossing“).

В него освен понтонно-мостова инженерна рота от 55-и инженерен полк – Белене ще участват и щурмови самолети за непосредствена авиационна поддръжка от авиобаза Безмер, и взвод „Военна полиция“.

В периода април–юни 2023 г. се провеждат серия от многонационални учения, обединени под наименованието Defender 23, съобщиха от МО. Ученията се ръководят от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Африка. Провеждат се в три последователни фази. Първата фаза е възпираща под общото наименование Swift Response 23. Втората фаза е вземането на инициативата с наименование Immediate Response 23 и третата фаза е по възстановяване на териториалната цялост на НАТО под наименованието Saber Guardian 23.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.