Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Български журналисти объркаха Самарското знаме с руското

Български журналисти не познават Самарското знаме и го объркаха с руското, сигнализираха читатели в социалните мрежи, като показаха статия със заглавна снимка, на която е Самарското, а не руското знаме.

Александър Симов написа във Фейсбук: „Грантовата журналистика е опасна за вашите мозъчни клетки. Вижте заглавието, написано в най-добрите традиции на „Америка за България“ – „Честването на националния празник отново преминава „под руски флаг“.

Сега погледнете снимката. За сведение на тези мизерни душички – това не е руския флаг. Това е Самарското знаме. Един от най-великите символи на българската армия. Самарското знаме. Ама, за да го знаеш трябва да познаваш историята си и да не се срамуваш от нея…”

 

Български журналисти объркаха Самарското знаме с рускотоСамарското знаме е български боен флаг и  военен символ на Българската армия. Създадено е от монахини от град Самара и е дарено на Българското опълчение по време на Руско-турската война (1877 – 1878). Единственото знаме в историята на България, наградено с Орден „За храброст“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.