19.6 C
София
петък, 12 август, 2022

Българско оръжие пренасочено от Афганистан в Украйна

- Реклама -spot_imgspot_img

Българско оръжие с дестинация Афганистан е трябвало да се пренасочи за Украйна, става ясно от документ, публикуван от президентския секретар Димитър Стоянов в профила му във Facebook.

Стоянов е публикувал само част от документа, без да уточнява кога и за каква оръжейна пратка е сменена крайната дестинация, както и кой е сменил крайния получател на оръжието от България

„Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет“, пише в поста към публикувания документ.

Министърът на икономиката Корнелия Нинова предостави на медиите пълния документ и заяви, че извадката, показана от Стоянов, „манипулира общественото мнение”.

Корнелия Нинова, министър на икономиката в оставка

„Тези четири реда, разпространени от Стоянов, са част от документ, с който ние се снабдихме. От него става ясно, че става дума за докладна записка от вече бившия директор на ВМЗ-Сопот до Съвета на директорите за доставка от 2021 г. по сделка, сключена от служебния кабинет на Стефан Янев. Желанието на шефа на ВМЗ е пратката да се прехвърли за 2022 г. и от Афганистан за Украйна”, каза министърът в оставка. И допълни, че впоследствие Бордът на директорите на ВМЗ-Сопот одобрява въпросната докладна и подава документи в Междуведомствената комисия за оръжията.

„Междувременно аз заемам министерския пост. Тогава комисията отказва да разглежда тази сделка и сменяме директора на ВМЗ. Бившият е назначен от ГЕРБ през 2015 г. Янев пък назначава шефа на Съвета на директорите в края на служебния кабинет”, поясни Нинова.

- Реклама -spot_imgspot_img
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here