Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Бащата на Кирил Петков е летял на държавни разноски до Турция, за да договаря доставки на газ

Бащата на Кирил Петков беше ангажиран с търсене на доставчици на синьо гориво. Той официално е пътувал до Турция за преговори заедно със съветника по външната политика на Петков – Весела Чернева. Летял е на държавни разноски през първата година на миналата година. Това каза в интервю за Нова телевизия бившият зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов.

„Знае се „Булгаргаз“ на кого е платил. Оттук нататък може да се направи запитване до тези, на които е платено, какво са купили, как са го купили и има ли директни плащания от тях към други, включително офшорни компании. Всичко може да бъде проследено. В Министерство на енергетиката сме полагали усилия през целия период да защитим както интереса на държавата, така и на всички граждани. Да не забравяме, че въпреки всичко успяхме през месеците от май 2021 г. до 2022 г. да дадем компенсации за газ. Това са стотици милиони, дадени за компенсиране на високите цени. Прокуратурата трябва да достигне до истината и ако има нанесени вреди, то виновните да понесат своите наказания“, заяви Пламен Данаилов.

В тръбите през цялото време допреди завършването на газовата връзка с Гърция и пускането на интерконектора има само руски газ, в момента също има основно такъв, коментира бившият зам.-министър.

„Когато възникна кризата с доставки на природен газ и уведомлението на „Газпром“ за промяна начина на плащане, работна група в МЕ обсъждаше намирането на алтернативни доставки. Към юни 2022 г. „Булгаргаз“ беше на печалба, имаше над 1 млрд. вземания от „Топлофикация – София“, подчерта Данаилов и допълни, че отказът да се плаща на „Газпром“ е било решение на Министерски съвет и е имало съгласувателни писма от различни министри по казуса.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.