Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Белгийска телевизия прекъсна песента на Израел на Евровизия в знак на протест

Белгийската телевизия VRT прекъсна излъчването на конкурса за песен на Евровизия, за да осъди нарушенията на Израел на човешките права и свободата на медиите и призова за прекратяване на огъня в Газа.

Телевизията прекъсна излъчването по време на изпълнението на певицата от Израел Еден Голан. По време на речта на представителя на Израел на синия екран се появи надпис:

„Това е профсъюзна акция. Ние осъждаме нарушенията на човешките права в израелската държава. Освен това Израел унищожава свободата на печата. Затова ние временно спираме нашето предаване. Прекратете огъня сега“, се казва в съобщението.

Белгийска телевизия прекъсна песента на Израел на Евровизия в знак на протест
Снимка: Twitter

Двама белгийски министри по-рано заявиха, че Израел не трябва да участва в конкурса за песен на Евровизия, докато продължават неговите атаки срещу цивилни в Газа.

Артисти, представляващи Белгия, Португалия, Обединеното кралство, Ирландия, Швейцария, Норвегия, Дания, Литва, Финландия и Сан Марино в конкурса за песен на Евровизия, призоваха за спешно и устойчиво прекратяване на огъня в Газа.

Различни сектори от много европейски страни призоваха на Израел да бъде забранено да участва във финала на конкурса за песен на Евровизия.

Преди генералната репетиция на втория полуфинал масова демонстрация се проведе пред хотела, в който е настанен състезателят от Израел. Протестиращите се опитаха да влязат в хотела, а израелските специални служби препоръчаха на певицата да остане в стаята си.

Пред концертната зала, където се състоя репетицията, се събраха и няколко хиляди души с палестински знамена. Активисти се опитаха да заглушат и представянето на Еден Голан на полуфиналите. Знамената на Палестина бяха внесени в залата въпреки забраната.

Финалът на състезанието ще се проведе на 11 май. Въпреки протестите на Израел беше позволено да влезе в последния етап на Евровизия.

Още по темата: В защита на Израел американски генерал призна, че САЩ са убили хиляди невинни, жени и деца 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

3 COMMENTS

  1. Просто искам да призова гражданите на Република България да излязат и да гласуват на 9юни. Излезте и гласувайте по съвест! Гласувайте за партиий които стоят далеч и говорят за война това ние последният шанс.

  2. „Нека да няма никакво съмнение какъв е залогът на тези избори. Нашата Европа никога не е била изправяна пред подобно предизвикателство от популисти, националисти, демагози, било то крайно десни или крайно леви. Те могат да се наричат „Алтернатива за Германия“, „Национален сбор“, „Конфедерация“ или „Възраждане“, имената им могат да са различни, но целта им е една и съща: да ни повалят и да разрушат ценностите ни и да разрушат нашата Европа“, каза Фон дер Лайен и обяви, че ЕНП няма да позволи това.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.