Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Белият дом с огромен гаф: публикува снимка на Байдън със специален отряд „Делта“ в Израел и я изтри след час

Докато президентът на САЩ Джо Байдън се връщаше от Израел в сряда, екипът му сподели снимка в социалните мрежи, на която той се ръкува с американски военни от елитна група за бойни операции „Делта“, разположени там, без да скрие лицата им или други идентифициращи характеристики.

„В Израел Байдън се срещна с първите, които отговориха, за да им благодари за смелостта и работата, която вършат в отговор на терористичната атака на „Хамас“, се казва във вече изтритата публикация на профила на Белия дом в Instagram.

Оригиналната снимка показва лицата на четирима мъже, всички носещи емблеми с американския флаг и бързо идентифицирани като членове на елитната група за бойни приложения CAG, известна още като отряд „Делта“.

Публикацията беше изтрита след час, след като вече беше видяна от „стотици хиляди“ хора, според анализатора Сам Шумейт. Скрийншот, който той публикува в X/Twitter, скри лицата на военните, но не и техните татуировки, както много хора посочиха в коментарите. Постът е видян над 3 милиона пъти.

„Това е огромен провал“ за администрацията на Байдън, написа анализаторът.

Сред многото хора, реагирали на гафа, беше бившата зелена барета от американската армия Джо Кент, републиканец, който се кандидатира за Конгреса в западния щат Вашингтон.

„Администрацията на Байдън работи при сливането на високомерие, злоба и некомпетентност. Нищо не казва „Благодаря за това, че изпълнихте най-опасните мисии на нашата нация“, като покажете на всеки терорист по света самоличността на нашите воини“, написа той.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.