Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Бин Салман унижи САЩ: без американското знаме на срещата с Блинкън

Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман ясно показа отношението си към правителството на САЩ с дипломатически символ, който не остана скрит за медиите. Мнозина забелязаха, че на официалната протоколна снимка от срещата на Мохамед бин Салман и американския държавен секретар Антъни Блинкън в Джеда лиспва американското знаме.

Преди дни „Вашингтон пост“ публикува статия, позоваваща се на изтекъл документ от вероятно прехваната комуникация, според който саудтисткият принц е заплашил да нанесе „болезнен удар“ на икономиката на САЩ. Заканата на Саудитска Арбия е в отговор на заплахата на американския президент Джо Байдън да накаже кралството заради решението на ОПЕК+, в която влиза и Русия, за намаляване на добива не петрол.

Потребители в Туитър публикуваха за сравнение снимка от срещата на саудитския престолонаследник с китайския президент Си Дзинпин, на която освен саудитското знаме присъства и китайското. На снимката с Блинкън обаче няма американско знаме.

Двамата „потвърдиха споделения си ангажимент за постигане на стабилност, сигурност и просперитет в Близкия изток и извън него“, се казва в изявление на говорителя на Държавния департамент Матю Милър за срещата в Джеда.

Милър каза, че ангажиментът включва „всеобхватно политическо споразумение за постигане на мир, просперитет и сигурност в Йемен“, добавяйки, че Блинкен „подчертава, че нашите двустранни отношения са подсилени от напредъка в правата на човека“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.