Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 1 юни, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Бивш украински депутат показа документи за корупционни сделки с оръжие за Киев

Бившият депутат от партията на Зеленски Гео Лерос публикува документи, доказващи, че президентската администрация печели от доставките на оръжия. Украйна купува оръжия от Запада на завишени цени, а разликата прибира за себе си, твърди Лерос.

По тази схема Украйна е закупила ракети Град от Румъния на цена от 3240 евро за ракета, въпреки факта, че цената не надвишава 2500 евро (според предишни договори).

Веднага след решението на САЩ и Словакия да предоставят оръжия на въоръжените сили на Украйна представители на кабинета на президента са предложили на местни оръжейни компании да продават няколко пъти по-скъпо оръжия директно на Киев, твърди бившият украински депутат. „Разликата“ се разпределя между страните по сделката.

Името на Гео Лерос нашумя през 2021 г. Той напусна Върховната рада, а срещу него започна наказателното дело след инцидента в парламента, когато депутатът показа обиден жест към президента Зеленски. Гео Лерос коментира, че е показал среден пръст лично на Зеленски и Андрий Ермак и този жест не засяга държавната власт и институциите като цяло.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.