Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Бившият британски премиер с рекорден хонорар от 1.2 млн. долара за публични речи

Бившият британски премиер Борис Джонсън е получил повече от 1 милион паунда (1,24 милиона долара), за да произнесе четири речи, откакто напусна Даунинг стрийт преди малко повече от три месеца, показват официални данни, цитирани от Ройтерс.

Джонсън се оттегли като премиер в началото на септември, след като загуби подкрепата на министри и депутати след месеци на скандали, включително партита на правителството, когато останалата част от Великобритания беше под строг локдаун по време на пандемията от COVID-19.

58-годишният политик е получил 1 030 782 паунда за четири ангажимента за изказвания през октомври и ноември, което е около 30 000 паунда на час, според последния отчет на финансовите интереси, които членовете на парламента са задължени да декларират публично.

Като депутат Джонсън е длъжен да декларира външни приходи, както и броя на включените часове.

Най-добре платеният ангажимент на Джонсън е реч в Ню Йорк пред американската финансова компания Centerview Partners на стойност 277 724 паунда. Фирмата също така осигурява транспорт и настаняване на Джонсън и двама членове на неговия екип, а отчетеният ангажимент е девет часа.

Другите му приходи са „ангажимент за говорене и VIP прием“ с индийския вестник Hindustan Times, за който му е платено 261 652 паунда, както и 215 276 паунда за реч на CNN Global Summit Lisbon и 276 130 паунда за конференция на Съвета на застрахователните агенти и брокери.

Той също така е получил дарения от донори на консерваторите – семейство Бамфорд, на стойност хиляди паунда, и е имал пътуване до САЩ на стойност над 11 000 паунда за среща, финансирана от медийния магнат Рупърт Мърдок.

След като се прибра у дома от почивка в Карибите, Джонсън заяви, че не вярва, че може да обедини депутатите на партията.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.